Protestul de la Finanţe a cuprins şi Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Teleorman au încetat lucrul şi s-au strâns pe holuri precum colegii din ţară. Cei 300 de salariaţi ai instituţiei de finanţe din Alexandria şi cei 130 de colegi din judeţ se plâng de salariile mici luate în ultimele două luni, după eliminarea stimulentelor.

Protestul spontan a început azi-dimineaţă în jurul orei 9.00,  moment în care uşile instituţiei din Alexandria s-au închis pentru clienţi, iar salariaţii revoltaţi s-au adunat în holul central. „Angajaţii au decis să facă protest spontan şi să se alăture colegilor din ţară, să protesteze pentru neplata stimulentelor în ultimele două luni. Baza legală de acordare a acestor drepturi există, banii există, sunt surse atrase din venituri suplimentare la bugetul de stat, trebuie doar o semnătură. Oamenii nu au mai primit stimulente de două luni. Acestea variau la noi între 50% şi 100% din salariu, în funcţie de încasări“, ne-a spus liderul de sindicat de la Sindicatul Finanţe Teleorman, Camelia Dumitru.


   Aproape jumătate dintre angajaţii nemulţumiţi au luat în ultimele luni salarii mai mici de 450 de lei. Unii dintre ei protestau cu fluturaşii de salariu la vedere. „Am luat la ultimul salariu 364 de lei, după reţineri. După 37 de ani vechime, din care 20 de ani la Fisc. Sunt inspector principal, cu studii superioare şi master“, ne-a spus nemulţumită Mândruţa Pene.


 

image

Adriana Ionescu, secretar – dactilograf la Direcţia de Finanţe Publice din Teleorman a câştigat luna trecută 420 de lei: „Am o o vechime de 25 de ani şi  banii ăştia abia dacă îmi vor ajunge să plătesc întreţinerea. Luam cu stimulente în jur de 800 de lei, nu era un salariu mare, abia trăiam, dar cu 400 de lei ce să fac?!“, se plânge femeia.


Inspectorul Mihai Rizea a luat luna trecută un salariu de  428 de lei „ Mi-a mai dat mama 200 de lei să-mi plătesc rata. Nu avem maşini să mergem pe teren, aducem coli de acasă. Acum aduc bani de acasă să îmi plătesc datoriile. Asta nu e salariu” ne-a spus tânărul angajat.

image



Conducerea instituţiei înţelege nemulţumirea

image


Conducerea instituţiei consideră nemulţumirile oamenilor întemeiate. „Îi înţeleg pe oameni pentru că la noi veniturile s-au diminuat drastic. Dacă protestul ia amploare şi se va menţine şi în zilele următoare consecinţele vor fi grave, sistemul ar putea fi paralizat“, ne-a spus directorul executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Teleorman, Constantin Bălţăţeanu.


Alături de cei 300 de angajaţi de la Alexandria au protestat şi ceilalţi 130 de salariaţi ai instituţiei din judeţ. Prin protestul de azi-dimineaţă, aceştia s-au alăturat colegilor din 15 judeţe care au înterupt activitatea din cauza nemulţumirilor salariale. Negocierile dintre  Ministerul Finanţelor Publice şi sindicatele au eşuat azi-noapte, iar ministrul Gheorghe Ialomiţianu a scăpat cu jandarmii de revolta angajaţilor din minister.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite