Profesorul Manole Neagu, premiat pentru meritele deosebite în educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manole Neagu
Manole Neagu

Profesorul de matematică Neagu a avut elevi premiaţi la olimpiade naţionale şi judeţene. Eleva acestuia, Roxana Nădrag, a obţinut  medalia de argint, acordată de  Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

După absolvirea facultăţii, Manole Neagu s-a specializat în mecanica fluidelor şi astronomie, în cadrul Universităţii Bucureşti. Profesorul a absolvit şi un master în Politici Publice şi Administraţie Publică, la aceeaşi universitate.
 Profesorul de matematică a obţinut cu elevii Colegiului Naţional „Al. D. Ghica” performanţe şi rezultate şcolare deosebite. „Am avut cu elevii liceului rezultate cu ocazia participării lor la olimpiade şi concursuri şcolare, la fazele judeţene şi naţionale. În anul şcolar 2009-2010, eleva Roxana Nădrag a obţinut medalia de argint, acordată de Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi menţiune acordată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, spune profesorul Neagu.


Distincţii şi merite deosebite


 Neagu Manole a primit în ultimii 25 de ani numeroase distincţii şi merite în învăţământ. Acestuia i-a fost acordat titlul de „Profesor evidenţiat” de către Ministerul Învăţământului. Din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice, directorul liceului Ghica a primit diploma şi medalia judeţeană. Comitetul Naţional al UNICEF  l-a premiat pe profesor cu diploma pentru activităţi deosebite în slujba copiilor. Cele mai recente merite şi diplome ale profesorului de matematică sunt: „Diploma de Excelenţă pentru palmares în educaţie ”, din partea Guvernului şi diploma „Gheorghe Lazăr” clasa I.

A fost inspector şcolar general 


   Profesorul a predat de-a lungul timpului la Grupul Şcolar Tehnic şi la Colegiul Naţional „Al. D. Ghica”, ambele din Alexandria. După revoluţie a fost un an de zile inspector şcolar pe specialitatea matematică. În anii următori, profesorul Neagu a fost inspector şcolar general  şi inspector şcolar adjunct. La liceul Ghica, a ocupat, în ultimii nouă ani, funcţia de director şi director adjunct. „Am dorit tot timpul să-mi păstrez calitatea de bun profesor, bun coleg şi să fiu om de omenie. Apreciez concordanţa între a gândi, a vorbi şi a acţiona. Îmi place să împletesc efeortul intelectual cu timpul petrecut în natură”, spune Neagu Manole. Acesta a participat şi la mai multe stagii de formare  şi perfecţionare atât în ţară cât şi în străinătate: în Franţa, Germania, Belgia şi Portugalia. 

 

Întrebări şi răspunsuri

Ce părere aveţi despre starea învăţământului românesc?
Învăţământul românesc se află în continuare între prioritate naţională şi realitate socială, între tradiţie şi reformă, între incertitudine şi speranţă.

Profil

Născut: 12 februarie 1950, Vităneşti, judeţul Teleorman
Studii: Facultatea de Matematică, Universitatea Bucureşti
Profesie: profesor de matematică
Familie: căsătorit, are o fată şi un băiat

Ce îi place

„Îmi place profesia mea de profesor. Îmi place să formez gândirea logică, matematică a elevilor mei”, spune Manole Neagu

Ce nu îi place

„Nu îmi place minciuna şi ipocrizia. Nu îmi plac persoanele leneşe şi neserioase,” explică acesta.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite