Profesoara de engleză Corina Constantin pictează de peste 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Constantin
Corina Constantin

Corina este o tânără pictoriţă care a avut expoziţii atât la Şcoala Populară de Arte, cât şi la Muzeul Juţean Teleorman. Pictura a fost la început un hobby pentru ea, dar acum vrea să facă din asta o profesie.

 Corina Constantin pictează peisaje, portrete şi schiţe din viaţă. Metodele ei preferate de pictură sunt uleiul, cărbunele şi creionul. Aceasta este pasionată şi de designul interior. În acest scop a încercat şi pictura murală. Cu toate astea a ales să facă facultatea de litere pentru s-a gândit că nu poate să facă bani din asta.”La început de drum iei în considerare şi partea financiară. Mai ales că eu în liceu nu am făcut desen şi nu am fost îndrumată de nimeni”, explică artista. Tânăra şi lucrează, de curând, ca profesor-meditator la after-school-ul „Academia” din Bucureşti. Aici predă engleza copiilor din clasele I-IV şi spune că îi place lucrul cu copiii.


  Tabloul preferat, intitulat „Paradisul pierdut”, reprezintă o scenă din filmul „Coriştii” care a impresionat-o pe pictoriţă. „Filmul spune povestea unor copii dintr-un internat, care datorită calităţilor lor şi a unui profesor care se implică, reuşesc în viaţă,” explică Corina.
Pictoriţa urmează de cinci ani cursurile Şcolii Populare de Arte. Acum este în ultimul an, pentru că a întrerupt studiile de câteva ori. „M-am înscris la Şcoala Populară de Arte din Alexandria pentru că am considerat că talentul fără practică şi îndrumare nu înseamnă nimic. Aici o am ca profesoară pe doamna Cristina Purcărea. Cu ajutorul dânsei am reuşit să expun. Este o doamnă extraordinară cu un talent deosebit la desen”, spune pictoriţa. 

Expoziţii la palat şi bibliotecă

  Corina povesteşte că din copilărie a început să iubească desenul şi pictura. „La început era un hobby, dar am decis să fie ceva mai mult, ceva mai serios. Nu credeam că mă pot înscrie la şcoală de la vârsta asta, dar sunt acolo oameni şi mai în vârstă decât mine. Aici la şcoală mi-am îmbunătăţit tehnica desenului în spaţiu, dar şi tehnica de alegere şi combinare a culorilor. Astfel, cu ajutorul şcolii am reuşit să am şi expoziţii”, spune Corina Constantin.
Tânăra avut lucrările expuse în două rânduri. Prima expoziţie s-a desfăşurat anul acesta în martie la Şcoala de Arte şi a avut ca temă primăvara. A două expoziţie la care a participat Corina cu lucrări a avut loc la Biblioteca Judeţeană Teleorman. Acesta s-a organizat cu ocazia „Zilei Pictorilor teleormăneni” şi pictoriţa a expus patru lucrări printre care: „Paradisul pierdut”, „Iarna în parc” şi „Brazi”. „Tablourile expuse de mine le-au plăcut şi au fost apreciate de pictorii seniori alexăndreni precum Emilia Stroe şi Nicolae Radoslav”, zice Corina.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?
Vreau să mă înscriu în “Artiştilor Plastici”, dar trebuie să ai studii în domeniu .
Ai vândut vreun tablou cuiva?
Nu am vândut. Am făcut doar cadou prietenilor şi apropiaţilor.
Te-ai gândit vreodată să ai o expoziţie proprie?
Mi-ar plăcea să am o expoziţie proprie, dar pentru asta trebuie foarte multă muncă, ca de altfel ca în oricare alt domeniu, dacă vrei să ai success.

Profil
Născută: 11 octombrie 1983, Alexandria
Studii: Facultatea de Litere, Piteşti
Profesie: profesoară de română şi engleză
Familie: necăsătorită, are un frate de 26 de ani.

Ce îi place

Pictura este pe primul plan. Îmi place sportul, să alerg în special. Îmi place muzica, mai ales cântăreţii norvegieni Alexander Rybak şi Didrik Salli-Tangin. Îmi place şi să gătesc mâncăruri tradiţionale româneşti.

Ce nu îi place

Nu îmi place minciuna şi nici oamenii ipocriţi. Nu îmi plac nici insectele, le urăsc. Nu îmi place busuiocul.

 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite