Primăria vrea să reabiliteze zona 200 pe datorie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona blocurilor 200 nu a avut parte de reparaţii în ultimii 20 de ani, iar locatarii de aici au cerut anual primăriei să le reabiliteze cartierul. Pentru că nu au bani anul acesta la bugetul local, edilii alexăndreni vor să găsească un excutant  pentru lucrăre şi să-l plătească peste 3 ani.

  Iniţiativa de a reabilita cartierul 200 a venit din partea primăriei, iar consiliul local a aprobat în luna mai un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului. Potrivit acestuia, investiţia se ridică la peste 2,6 milioane euro. Cum edilii nu au găsit fonduri la buget pentru punerea în aplicare a iniţiativei, în luna iulie 2010, au trecut la  aprobarea unei alte hotărâri privind organizarea licitaţiei publice pentru realizarea obiectivului prin credit furnizor. Primăria caută o firmă care să efectueze lucrările de reabilitare la cartierul situat la intersecţia dintre strada Libertăţii şi strada Alexandru Ghica, să suporte costul investiţiei şi să accepte rambursarea banilor peste 3 ani. Firma ar urma să reamenajeze aleile interioare trotuarele, să amenajeze locuri de parcare, spaţii de joacă pentru copiii şi locuri de socializare. În plus, aceeaşi firmă ar trebui să se ocupe şi de iluminatul din zonă, mobilierul urban şi zonele verzi.
În prezent primăria face demersuri pentru organizarea licitaţiei. „ Acum suntem în faza în care facem documentaţia pentru licitaţie” ne-a spus Valentin Boboc, administratorul public al primăriei. Dacă licitaţia se va ţine în timp util, până la începutul sezonului rece, lucrările ar urma să înceapă chiar în acest an, susţin edilii alexăndreni. Cei 2,6 milioane de euro, cât va costa reabilitrarea cartierului, vor fi ranmbursaţi în doi sau trei ani, suma urmând a fi prevăzută în bugetul local începând cu 2011.

Locatarilor nu le vine să creadă!


La auzul veştii că, în sfârşit,edilii se pregătesc să le reabiliteze cartierul, alexăndrenilor din zona 200 nu le-a venit să creadă. „ Am auzit că s-au făcut alte cartiere prin oraş, dar zona noastră a fost mereu ocolită. E un cartier aproape de centru şi arată destul de urât. Primarul spunea că s-au aprobat bani pentru lucrări, dar nu văd nici o mişcare. Ne rupem încălţămintea în pietrele astea. Eu până nu văd că se apucă de treabă, nu cred nimic” a spus Magda Dima, de 69 de ani.
Locatarii blocurilor 200 spun că de peste 10 ani fac plângeri la primărie şi cer asfaltarea zonei. „ Să se apuce de treabă, că de 10 ani ne tot promit. Parcă suntem la ţară, când plouă ne inundă, canalele se înfundă, se face noroi. Vara, ne intra praful în case de la maşinile care trec. Ne-a promis că se asfaltează de ani buni, s-a făcut peste tot, numai aici nu” ne-a spus Oprişan Elena, de 77 de ani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite