Primăria a blocat vânzarea ANL-urilor din cauza preţurilor mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre privind vânzarea locuinţelor ANL din Alexandria a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu local.  Primarul Victor Drăguşin a propus amânarea proiectului din cauza preţurilor mari la apartamentele şi garsonierele ANL.

  Cele 216 locuinţe ANL din blocurile S1, S2,S3 şi S4 de pe strada Dunării au fost propuse iniţial spre vânzare cu preţul stabilit la nivel naţional, prin hotărâre de guvern,  de 407 euro pe metru pătrat. Astfel, o garsonieră ANL, de  aproximativ 57 m.p. a fost evaluată la 25.000 de euro, iar preţul unui apartament de două camere, cu o suprafaţă de aproximativ 70 de m.p., a ajuns la 32.000-34.000 de euro. Preţurile locuinţelor ANL sunt mai mari decât preţurile obişnuite de pe piaţa imobiliară din Alexandria. „ O garsonieră în oraş costă în jur de 20.000 de euro, iar un apartament normal cu două camere variază de la 25.000 la 30.000 euro, acum când preţurile au mai scăzut. Vorbesc de imobile fără mari îmbunătăţiri”  declară Ionut. D , un agent imobiliar din oraş. Dată fiind diferenţa între preţurile apartamentelor din oraş şi cele ale ANL-urilor, primarul Victor Drăguşin nu a promovat proiectul privind vânzarea locuinţelor. „ Vom face demersuri la minister,  să se mai reducă din aceste preţuri” a declarat edilul-şef al Alexandriei la şedinţa de Consiliu local.

ANL-iştii se plâng că preţurile sunt de Bucureşti


  Din cei 216 chiriaşi ANL, doar 16 îşi depuseseră dosare la primărie pentru cumpărarea apartamentelor. Restul chiriaşilor, chiar dacă îşi doresc să devină proprietari, au recunoscut că la asemenea preţuri, nu au nicio şansă. „ Deocamdată nu ne permitem. De la dorinţa de a avea o casă, la posibilitatea de a-ţi cumpăra la preţul acesta, e cale lungă. Suntem bugetari, de unde să ne permitem. Apreciem demersul primarului ar fi bine să reuşescă să ne scoată un preţ bun.” ne-a spus Sanda Stanciu, de 33 de ani, o juristă chiriaşă ANL.


  Majoritatea chiriaşilor ANL şi-ar dori să cumpere apartamentele în care stau de peste patru ani, dar preţurile actuale sunt prea piperate. „ La 34.000 de euro pentru un apartament cu două camere, preţul e foarte mare. E preţ de Bucureşti ăsta. Pentru condiţiile care se oferă aici, pentru oraşul în care trăim este un preţ exorbitant” a spus şi Bogdan Doncu, un  profesor de 33 de ani care locuiţe în S1. Cum toţi ANL-işti sunt bugetari, şansele de a-şi achiziţiona apartamentele în care stau cu chirie, sunt mai reduse acum după tăierile salariale. Georgeta Dumitrescu de 37 de ani , referent la Direcţia Finanţelor Publice Teleorman recunoaşte că acum câteva luni ar fi putut obţine un credit la bancă, acum nu mai are această posibilitate : „ Sunt interesată să cumpăr şi e un lucru bun că se încearcă scăderea preţului. Acum două-trei luni am fi putut lua un credit, acum nu mai avem nicio şansă.”

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite