Pompierii primesc dotări la standarde europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Teleorman derulează un proiectul pentru achiziţionarea de echipamente de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale. Beneficiarul proiectului  este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia”.

Astăzi, s-a votat favorabil organigrama şi proiectul regulamentului asociaţiei de către reprezentanţii judeţelor Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman.

Obiectivul proiectului constă în “creşterea calităţii serviciilor pentru siguranţă publică şi de asistenţă medicală în situaţii de urgenţă şi dezastre majore, la nivelul Regiunii Sud Muntenia, prin creşterea gradului de siguranţă al populaţiei”, a explicat preşedintele Consiliului Juţean Liviu Dragnea. 

Pe lângă Teleorman, mai sunt incluse în proiect alte şase judeţe, dar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman beneficiază cel mai mult de pe urma acestuia, unitatea din  Alexandria fiind bază regională sudică. I.S.U. va primi trei autospeciale de capacitate mare şi două de capacitate medie pentru lucrul cu apă şi spumă şi una pentru descarcerări grele.

Pompierii teleormăneni vor interveni şi medical

  Pe partea de intervenţie medicală şi tehnică de urgenţă prespitalicească,  pompierilor li s-a promis o autospecială de cercetare nucleară bilogică şi radiologică şi cinci ambulanţe de tip B2 pentru serviciul SMURD.  La ora actuală, SMURD-ul din cadrul I.S.U. Teleorman există, dar nu are dotările necesare pentru a funcţiona. În plus centrul mobil de comandă şi control va fi trimis tot în Teleorman, dar va putea fi folosit şi de celelalte judeţe sudice. Termenul limită de implementare a modernizărilor tehnice este la 30 iunie 2011.
  „Era nevoie de aceste dotări moderne. Tehnica era foarte învechită, avem maşini chiar şi din 1985.Pentru echipajul SMURD vom primi ambulanţe de tip B, pentru care avem personal specializat. Acum intervenim decât pentru descarcerare la faţa locului, împreună cu cei de la ambulanţă care intervin medical” a rezumat situaţia pompierilor teleormăneni, purtătorul de cuvânt al I. S.U. Teleorman, Gelu Dragomir.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite