Pietonii, pe locul doi în topul cauzelor accidentelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nerespectarea normelor rutiere de către pietoni este în continuare printre principalele cauze generatoare de accidente,cu o pondere de 20,7% din totalul evenimentelor rutiere. Aceast procent este obţinut în urma unei analize a evoluţiei accidentelor grave de circulaţie din prima jumătate a anului, realizate de poliţiştii teleormăneni.

Pe de altă parte, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare a ajuns pe poziţia a treia în rândul cauzelor generatoare de accident,în aceeaşi perioadă a acestui an, cu o pondere de 9,4%.

 În acest sens, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, în parteneriat cu o companie din sectorul auto, desfăşoară o campanie de informare şi sensibilizare a opiniei publice, denumită „ÎMPARTE DRUMUL!”, adresată pietonilor. Campania urmăreşte promovarea unui comportament responsabil atât din partea pietonilor, cât şi a conducătorilor auto. Evenimentele vor consta în organizarea de acţiuni de prevenire a acestor două cauze generatoare de accident. Ele vor avea loc mâine, în Alexandria şi miercuri, în municipiul Roşiorii de Vede.

Cu aceasta ocazie se vor distribui în trafic pliante realizate în cadrul parteneriatului şi odorizante auto.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite