În Piaţa centrală din Alexandria preţul roşiilor se schimbă de la o zi la alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fenomen ciudat se întâmplă zilele acestea în Piaţa Unirii din Alexandria. Preţul roşiilor variază de la o zi la alta, spre nedumerirea şi nemulţumirea cumpărătorilor

 Cele mai indignate sunt gospodinele care în această perioadă cumpără roşii pentru conserve. „ Am venit trei zile  săptămâna asta în piaţă să cumpăr roşii. Luni, nu erau decât trei vânzători şi kilogramul de roşii era 6 lei.Miercuri, erau mai mulţi, dar nu am găsit sub 4 lei kilogramul. Abia azi văd că e piaţa plină şi am găsit şi roşii de bulion cu 2,5 lei. Nu înţeleg de ce se întâmplă aşa” ne-a spus Constanţa Gruia, o pensionară de 61 de ani.
„Zilele trecute când am întrebat de ce sunt roşiile 6 lei mi s-a spus că sunt pe sfârşite. Acum văd piaţa plină. Cred că vânzătorii pun preţul după bunul plac” ne-a mai spus Ioana Bobocea, de 45 de ani.

Engrosistii pun preţurile când producătorii lipsesc din piaţă

Producătorii agricoli care vând roşii în piaţa din Alexandria ne-au explicat că de vină pentru variaţiile de preţ, nu sunt ei, ci engrosistii. „ Au fost zile săptămâna asta când noi, producătorii am avut un gol de piaţă. Până am strâns noua recoltă. Engrosistii au profitat de absenţa noastră şi au urcat preţul, până la 6 lei „ ne-a spus Emil Stanciu, producător agricol din comuna Ştorobăneasa. În zilele când în piaţa centrală din Alexandria roşiile sunt mai scumpe decât bananele, preţul este dictat de en-gros-ul de la Bucureşti, ne-a mai spus producătorul de la Ştorobăneasa.
Întrebat de ce măreşte preţul roşiilor în unele zile, un engrosist din piaţa centrală a refuzat să dea un răspuns concret: „ Noi luăm roşiile de la Bucureşti, e normal să punem adaos. Până la urmă e marfa mea şi o vând cum vreau”.

La celelalte legume preţurile sunt constante

În piaţă vinetele se vând cu 1,5 lei kilogramul, ardeii cu 2,5 lei, castraveţi cu 3 lei şi varza cu 1,5 lei kilogramul. Preţurile sunt constante de câteva săptămâni.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite