Alexandria va avea pentru a doua oară patru cetăţeni de onoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali alexăndreni s-au pus ieri de acord ca municipiul să aibă anul acesta un număr mare de cetăţeni de onoare: patru. Cei nominalizaţi sunt tinerii directori-fondatori ai festivalului de teatru tânăr "Ideo Ideis", Alexandru Ion şi Andreea Borţun, dar şi doi medici cu o carieră impresionantă în spate.

Primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, a fost cel care i-a propus pe tinerii de la Ideo Ideis, iar viceprimarul Ioan Voicu a cerut acordarea a două diplome de merit pentru medicii: Valentin Filip şi Olimpia Creţu. După câteva minute de parlamentări, consilierii au constatat că numărul de cetăţeni de onoare nu este limitat şi au ajuns la un conses: toţi patru vor fi cetăţeni de onoare. Motivarea deciziei a fost una foarte simplă: "într-o parte tineretul, într-o parte experienţa", explica un consilier.

Cine sunt cei patru cetăţeni de onoare ai anului 2011

Andreea Borţun este o scenaristă de 21 de ani, care alături de Alexandru Ion, actor de 23 de ani, a adus un festival de teatru în oraşul fără teatru şi cinema.

Chirurgul Valentin Filip lucrează de peste 30 de ani la Spitalul Judeţean din Alexandria. Este şeful Secţiei de Chirurgie Generală II a spitalului şi a fost pe rând director adjunct şi manager al aceluiaşi spital. Medicul de 60 de ani a făcut peste 11.000 de operaţii în cariera sa.

Olimpia Creţu este şefa secţiei de ATI (anestezie şi terapie intensivă) de la Spitalul Judeţean, dar şi medic primar în specialitatea nefrologie.

Celor patru le vor fi decernate titlurile în şedinţa festivă de marţi, 30 august.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite