Moment de reculegere pentru Adrian Păunescu la stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliştii au ţinut ieri un moment de reculegere
Fotbaliştii au ţinut ieri un moment de reculegere

Meciul de fotbal disputat, ieri de la ora 14.00, între FCM Alexandria şi Petrolul Videle, pe stadionul municipal din Alexandria, a debutat cu un moment de reculegere în memoria regretatului poet, Adrian Păunescu.

Preşedintele clubului alexăndrean, Florea Voicilă, care a jucat fotbal cu maestrul, a venit cu această propunere. Acesta l-a apreciat pe poet şi şi-a adus aminte de meciul de antrenament jucat în comuna Brânceni, acum mai bine de 30 de ani.

Adrian Păunescu venise atunci în Alexandria să realizeze o emisiune pentru televiziunea română. „Poetul, care era la zi cu toată situaţia din fotbalul românesc, s-a interesat de echipa Rulmentul din Alexandria. I-am spus că se antrenează pe stadionul din Brânceni. <<Vreau să o văd>>, a zis cunoscutul scriitor. Fără să stea pe gânduri scriitorul a acceptat invitaţia antrenorului Petre Gavrilă de a juca împreună cu fotbaliştii alexăndreni”, povesteşte preşedintele clubului.

Păunescu avea talent la fotbal


   Voicilă a remarcat că Adrian Păunescu dădea dovadă de adevărate aptitudini sportive, în timpul meciului jucat în cinstea poetului, în 1979. “În teren, scriitorul ne-a impresionat prin mobilitate, uşurinţă în conducerea balonului, concepţie de joc şi mai ales prin forţa şutului, când de la 16 metri a trimis mingea în vinclul porţii”, îşi aminteşte Florea Voicilă.

Preşedintele FCM Alexandria era foarte afectat ieri, după  aflarea veştii morţii poetului. “Sunt profund îndurerat. A fost un mare patriot, ca să nu mai spun de rangul său de poet. A murit unul dintre cei mai valoroşi oameni pe care i-a avut această ţară. Ultima sa poezie <<De la un cardiac, cordial>>, cred că spune totul despre modul în care acest om şi-a iubit ţara”, spune Florea Voicilă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite