Cu Merţanul în prima zi de şcoală la Ghica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Colegiul Naţional „Al. D. Ghica” este recunoscut pentru maşinile de lux ale elevilor. Acestea sunt parcate  în fiecare zi de curs de-o parte şi de alta a străzii liceului. Nici prima zi de şcoală nu a făcut excepţie de la regulă. Printre maşinile staţionate se numărau un Audi A4 S-line  şi un Mercedes, clasa E.

    Elevii vin în fiecare zi cu maşinile la şcoală, chiar dacă locuiesc în apropierea liceului. Deşi în anii trecuţi numărul maşinilor scumpe era mai mare, sunt speranţe ca şi anul acesta valoarea parcului auto de pe strada Viitorului să crească semnificativ, după ce liceenii din anul terminal vor obţine permisul de conducere. „Nu prea mai sunt maşini şmechere, mai ales la început acum. Oricum, faţă de anii trecuţi, e ceva mai slăbuţ cu maşinile tari. Dar, aşteptă să vezi când o să îşi ia permisele, că mulţi au maşini de fiţe, dar nu au încă permis de conducere”, spune Mihai Ghiulea, elev în clasa a 12-a.

Maşinile elevilor blocaseră strada

  De dimineaţă în faţa fostului liceu, matematică-fizică, găseai cu greu loc de parcare. Abundenţa de taxiuri şi de maşini care veneu şi plecau au transformat strada liceului în drum cu o singură bandă.  Aglomeraţia s-a produs din cauza că toţi elevii ţineau morţiş să parcheze la intrarea în curtea liceului.
 „Fiecare vine cu ce maşină are mai bună, îţi dai seama că dacă ai acasă un Logan şi un Mercedes că vii la şcoală cu Merţanul. Sunt copii ai căror părinţi au posibilităţi financiare mai bune şi le cumpără  maşini mai de fiţe. Unii evită să vină cu ele ca să nu le lovească aici în parcare sau să nu fie zgâriate de invidioşi. Alţii vin din mândrie şi orgoliu cu maşina la şcoală, tocmai ca să se dea mari” explică Alin P., boboc. Părinţii elevilor care vin cu maşini de lux sunt oameni de afaceri importanţi din oraş sau din judeţ. „În prima zi nu prea au venit cu maşini scumpe, dar vor veni sigur. De exemplu, chiar în vara asta, fiul patronului unui restaurant din oraş a primit cadou de majorat un BMW seria 5. Îţi dai seama că o să vină cu el la şcoală, după ce ia permisul. Şi eu aş veni în locul lui” ne-a spus sub protecţia anonimatului un elev al liceului.

Profesorii nu au nimic împotrivă

„ Sunt şmecheri, nu vin ei din prima zi de şcoală. Să vezi de mâine că va fi strada plină de maşini scumpe. Loganul e o raritate aici”, zice  Florea Manea, profesor de fizică. Cu toate astea, profesorii nu sunt deranjaţi de acest fapt. „Nu au elevii cine ştie ce maşini scumpe: Audi, Mercedes sau BMW. Dacă au, e vorba de autoturisme ceva mai vechi, nu ultimele modele” zice Nicolae Ruscu, profesor de geografie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite