Mădălin Piperea, singurul antrenor de baschet feminin care a dus echipa în Divizia A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2006, echipa Baschet Club Teleorman Alexandria, antrenată de Mădilin Piperea a promovat în Divizia A, cea mai importantă competiţie naţională. 

În fiecare dimineaţă, antrenorul de baschet feminin poate fi găsit împreună cu echipa la Sala Polivalentă din Alexandria. La doar un an de când a terminat facultatea, Mădălin Piperea şi-a format echipe de baschet feminin, pe categorii de vârstă. Practic, cu junioarele (echipa se numeşte CSS-CST Alexandria) a participat la toate concursurile naţionale şi internaţionale. „Am câştigat trei titluri de «Campioană naţională», cu echipa de junioare”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, antrenorul.


În schimb cu echipa de senioare, doi ani la rând a obţinut locul 2, la Campionatul Naţional de Baschet, Divizia A.  „Am încercat şi cred eu că am obţinut rezultate foarte bune pentru judeţul Teleorman. Am devenit o forţă, de care multor echipe mari le este frică”, a spus Mădălin Piperea.
Federaţia de baschet ia dat titlul de «antrenorul anului»


În urma rezultatelor foarte bune obţinute atât la nivel naţional, cât şi internaţional, Federaţia Română de Baschet ia acordat „diplomă de merit – cel mai bun antrenor” al anului 2007. „A fost cea mai mare recompensă pentru mine pe plan profesional. Bine, asta pe lângă rezultatele bune de la an la an pe care am reuşit să le obţin cu echipele”, a precizat antrenorul.


“Din punctul meu de vedere, cel mai productiv an şi când am obţinut rezultate uriaşe, asta având în vedere faptul că suntem un judeţ mic, le-am avut anul trecut. Cu BCT Alexandria am cucerit locul 2, la Cupa României şi locul 4, la Divizia A. Am participat pentru prima dată în istoria baschetului teleormănean la FIBA EURO CUP, am organizat la sala Polivalentă din oraş, copetiţia «All Star Game» şi nu în ultimul rând, cu echipa României, pe care am antrenat-o, am obţinut titlul de Vicecampioane Europene la U-20”, a mai spus Piperea. La această ultimă competiţie au participat cele mai bune jucătoare din toată ţara, iar Teleormanul a fost cel care a dat antrenorul. “Din lotul cu care am mers la Campionatul European, desfăşurat în Letonia au făcut parte şi trei alexăndrence, Bianca Barbu, Crenguţa Teodorescu şi Alina Chivu”, a adăugat antrenorul.

PROFIL
NĂSCUT:  6 aprilie 1977, în Alexandria
STUDII:  Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Piteşti, specializarea Baschet
FAMILIE: căsătorit, un băiat de 5 ani

ÎNTREBĂRI

Care este cea mai mare realizare de până acum?
„Copilul meu. Bine, asta pe plan personal, dar pe plan profesional, cred că cea mai mare realizare, de fapt sunt mai multe, şi anume titlurile naţionale pe care le-am obţinut cu echipa de junioare”
Ce obiective v-aţi propus să atingeţi în perioada următoare?
„La echipa mică, la U 13, vreau să jucăm finala, iar la Divizia A, având acum un lot majoritar din Alexandria, să ne clasăm cât mai aproape de podium. Şi, bineînţeles să reuşim să câştigăm titlul naţional la senioare”

Ce-i place
„Îmi place baschetul, nu pot să nu spun asta. O altă pasiunea de-e mea, dar pentru care nu prea am timp, este pescuitul. Mai merg din când în când şi la pescuit”
Ce nu-i place
„Nu-mi place minciuna şi oamenii cu două feţe, care să zică una în faţă şi alta pe la spate tău”

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite