Luna cu cele mai puţine locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Doar 29 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţie şomerilor alexăndreni de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Teleorman, la începtul lunii decembrie.

Este perioada cea mai slabă din 2010, din punct de vedere al ofertei locurilor de muncă. Începând de la jumătatea anului, numărul joburilor declarate vacante la Alexandria a scăzut în fiecare lună, ajungând de la 120,  în august, la 29 în decembrie. Din cele 29 de joburi vacante la începtul ultimei luni din an, şase sunt destinate inginerilor. Se caută ingineri în domeniile electrotehnică, electromecanică şi mecanică. Posturile pot fi ocupate doar de persoane care îndeplinesc cerinţele impuse de angajator: studii superioare de specialitate, cunoaşterea unei limbi străine şi experienţă în domeniu. Restul locurilor de muncă vacante anunţate de AJOFM Teleorman sunt pentru muncitori calificaţi sau necalificaţi, bucătari, ospătari, tâmplari şi şoferi. „ Sunt mai puţine locuri de muncă pentru că au venit mai puţini agenţi cu oferte. Cele mai vechi, s-au ocupat deja, iar alţi agenţi cu oferte noi nu au mai venit”, ne-a spus Iuliana Bădica, reprezentant AJOFM Teleorman.

57 de joburi vacante în tot judeţul


Criză mare de joburi vacante se înregistrează şi în celelalate oraşe din judeţ. Potrivit datelor furnizate de AJOFM Teleorman, la Roşiorii de Vede sunt disponibile în decembrie doar 5 joburi, la Turnu Măgurele 17, iar la Zimnicea, 6. Pentru a două lună consecutiv, la Videle nu există nici un loc de muncă disponibil.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite