Liceenii şi-au ales consilierii judeţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii liceelor din tot judeţul au votat astăzi reprezentanţii în Consiliul Judeţean  al Tinerilor. În Alexandria, s-au înscris în cursă 20 de candidaţi, de la cele  şase licee din oraş. Astfel, fiecare liceu va avea un consilier judeţean, care va organiza diferite acţiuni sau proiecte pentru tineri.

Crearea acestei noi structuri a fost iniţiată de asociaţia Euro Teleorman. Consiliul Judeţean al  Tinerilor va  avea la bază principiile de organizare şi funcţionare ale administraţiei publice locale. Acesta va fi alcătuit din 25 de membri, dintre care se vor alege un preşedinte şi un vice-preşedinte.  Activitatea va fi coordonată de un secretar, din rândurile celor de la Euro Teleorman. 


Fiecare liceu din Alexandria a adoptat metoda proprie de vot.  La Colegiul “Al. D. Ghica”, elevii au votat la bibliotecă, însă doar în pauze. Astfel, doar elevii care chiar au vrut să voteze s-au dus la urne. La Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” s-a folosit urna mobilă şi toţi elevii prezenţi au votat. Liceul teoretic “Constantin Noica”, a ales altă modalitate. Fiecare clasă s-a dus să aleagă , împreună cu profesorul de la oră, garantând, astfel, o prezenţa mare la urne.

Vor  să sprijine voluntariatul

Candidaţii şi-au făcut campanile electorale timp de două săptămâni. Majoritatea au pus afişe pe pereţii liceelor şi au împărţit fluturaşi cu obiectivele pe care şi le-au propus. Alţii au încercat să îşi convingă colegii să îi voteze prin discuţii libere.  La Colegiul Naţional “Al D. Ghica” au intrat în cursă două eleve de la clasa a IX-a A.  Cele două fete sunt membre şi în Consiliului local al Tinerilor. Alexandra Radu, de 16, ani  şi-a făcut campanie electorală prin afişe şi flyere, iar sloganul ei electoral a fost “Schimbarea vine din noi şi pentru noi”. “Vreau să iniţiez proiecte pentru stimularea creativităţii şi pentru promovarea voluntariatului. Vreau să atrag cât mai mulţi tineri să fie voluntari în acţiuni de strângere de fonduri pentru copiii nevoiaşi, de exemplu”, spune Alexandra Radu. Contracandidata ei, Anca Voicu, vrea să organizeze concursuri de talente. Eleva va încerca să pună în practică şi schimburi şcolare interjudeţene. “Vreau să vină tineri din alte judeţe, la noi, şi invers, noi să mergem la ei. Astfel, se va face un schimb de idei şi de experienţă”, spune Anca. 

Anca

Proiecte ecologice şi schimburi inter-culturale

L-a liceul pedagogic “Mircea Scarlat” s-au înscris patru fete şi un singur băiat. Dintre cei cinci, Cosmin Gheorghe este cel mai optimist. “Cred că am şanse mari să câştig. Eu vreau să rezolv problemele tinerilor şi am în plan mai multe proiecte, printre care <<Reînvierea aurului verde>>, proiect de ecologizare şi plantare de pomi, <<Spaţiul rural, între sărăcie şi tradiţie>>. La acest proiect vreau să discut cu elevi din mai multe ţări despre tradiţiile de la ei şi să le comparăm cu ale noastre”, a spus Cosmin.

Cosmin
Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite