Jale la Plosca: Familia şi vecinii militarului dispărut nu îşi explică ce s-a întâmplat cu acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Plutonierul Lucian Drăgan, în vârstă de 37 ani,  angajat al MApN la unitatea militară din Tunari, a dispărut în urmă cu cinci zile, maşina sa fiind găsită pe malul lacului din Mihăileşti, judeţul Giurgiu.  Scafandrii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au căutat trupul bărbatului în lacul Mihăileşti mai bine de trei zile, fără niciun rezultat.

  Lucian Drăgan revenise în ţară, în urmă cu şase luni, după un stagiu de lucru în Afganistan. Familia militarul şi vecinii din comuna Plosca au fost devastaţi la auzul veştii că Lucian a dispărut fără urmă. Anghel Drăgan, tatăl lui Lucian a plecat la Bucureşti să participe la căutări, iar mama , Dumitra Drăgan ,a rămas acasă şi aşteaptă veşti despre băiatul ei.  Femeia este în stare de şoc. “A fost mereu un băiat bun şi muncitor, nu a făcut probleme nimănui. Acum şase luni, când s-a întors de pe front din Afganistan, a venit acasă şi am muncit împreună în grădină. Ultima oară a venit toamna asta şi la fel, era cum îl ştiam eu, nu avea nicio problemă. Săptămâna viitoare trebuia să vină la o nuntă, aici în sat. Acum stau cu telefonul în mână şi aştept o veste de la soţul meu. Nu mai ştiu ce să fac, nu am linişte, nu am putut nici să mănânc”  spune plângând mama distrusă. Mama şi fratele militarului vor să le protejeze pe soţia şi cele două fetiţe ale acestuia. “Soţia lui ne-a rugat să nu dăm poze cu el, să nu apară pe undeva. Fetiţele sunt mici şi nu trebuie să vadă din ziare că s-a întâmplat ceva cu tatăl lor. Poate , poate, îl vom găsi” a spus fratele acestuia.


Nu numai familia este şocată de dispariţia militarului. Lucian era cunoscut în localitate ca  un erou,după experienţa trăită în Afganistan. Acum, după dispariţia lui, toată lumea încearcă să desluşească misterul. "Lumea prin sat vorbeşte că ori s-a aruncat el singur, ori a fost răpit.Nu ştiu ce să cred. Se poate să îşi fi înscenat chiar el dispariţia. Poate vroia să scape de ceva. Mă gândesc că dacă s-ar fi sinucis, ar fi lăsat şi el un bilet sau un mesaj pe telefon", a spus Cătălin Cătrună, un vecin  de 23 de ani. Toată lumea din comună are numai cuvinte de laudă la adresa lui Lucian, şi şocul dispariţiei este cu atât mai mare. “ Era un băiat foarte bun. Nu avea cum să aibă probleme cu banii sau cu familia, nu s-a auzit nimic. Nu avea duşmani. Este incredibil ce s-a întâmplat” ne-a spus şi bătrâna Livia Preotu, de 67 de ani.

Oamenii legii vorbesc de sinucidere, familia respinge varianta

  Oamenii legii iau în calcul şi varianta sinuciderii, având în vedere că cineva a anunţat că a văzut un bărbat care s-a aruncat în apă. Surse din poliţie spun că presupusul martor nu a fost găsit până acum, deşi se ştie că acesta ar fi un om al străzii, fără domiciliu în judeţul Giurgiu.Familia respinge ipoteza sinuciderii. “ Nu avea de ce să se omoare băiatul meu. Cum să facă aşa ceva? Nu avea probleme, din câte ştiu eu. Cum să îşi lase el fetiţele?!” spune distrusă Dumitra Drăgan.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite