Gabriel Nicolae, olimpicul naţional la industrie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel vrea să urmeze o carieră în acest domeniu, fiind încurajat de rezultatele bune obţinute la olimpiadă. Elevul  de la G.S.A. a obţinut anul trecut, la Constanţa, menţiunea la olimpiada naţională de industrie alimentară. Gabriel  s-a calificat şi la olimpiada naţională de brutar-patiser, acum doi ani.

După terminarea studiilor de la grupul şcolar, Gabriel va putea să profeseze în domeniul industriei alimentare, ca brutar, patiser sau tehnician cu această specialitate.  „La început nu a fost chiar o pasiune, a fost mai mult o nevoie. Nu am ales vrut neapărat să ajung la acest profil, a fost una dintre opţiuni. Am considerat că este meserie cât de cât de viitor şi cu timpul a început să îmi placă”, mărturiseşte elevul olimpic de la G.S.A.

Brutar de viitor, pasionat de olimpiade

La olimpiada naţională în domeniul industriei alimentare Gabriel a plecat acasă cu menţiunea.  „Olimpiada s-a desfăşurat la Constanţa. La proba scrisă am avut de trecut de un test grilă şi câteva probleme. La proba practică a trebuit să aflu umiditatea unui anumit tip de făină. Acest lucru trebuie aflat pentru că în funcţie de umiditatea făinii se face reţeta de fabricaţie a diferitelor produse. Este un factor foarte important de care depinde reţeta”, explică tânărul olimpic. 

A făcut împletituri în cinci filete

A participat şi acum doi ani la olimpiada naţională, însă la cea de brutari-patiseri.”Olimpiada a avut loc la Suceava . Olimpiada a constat în două probe: proba practică şi proba teoretică , scrisă. La proba practică a trebuit să prepar nişte produse. Este vorba despre o franzelă simplă şi două împletituri în cinci fitile. Acestea din urmă sunt mai deosebite , nu sunt ca cele obişnuite în trei fitile , se împletesc într-un alt mod. Din păcate nu am reuşit să câştig nimic atunci”, povesteşte Gabriel experienţa de la olimpiada naţională.   Elevul de la G.S.A. participă şi anul acesta la olimpiada şcolară de industrie alimentară sau de brutar-patiser. „ Va fi ceva mai greu, pentru că trebuie să învăţ şi pentru examenul de bacalaureat.  Mai ales că nu mă ajută cu nimic, nu pot să dau examen în acest domeniu. Cu toate astea, încerc să mă  descurc şi să câştig un premiu”, mai spune Gabi.
 Ramona Bâjă, directoarea grupului şcolar şi profesoara coordonatoare a lui Gabriel, îşi pune mari speranţe în acesta . „Gabriel se implică foarte multe mult, este foarte activ, este un elev destul de bun şi cred că se poate şi mai bine”, spune directoarea G.S.A.
Gabriel  cunoaşte toată gama de produse de patiserie şi brutărie de la covrigi, pâini, franzele, până la împletituri, pateuri şi cornuleţe. Meseria a deprins-o atât în timpul orelor de laborator de la şcoala cât şi de la cei cu experienţă în câmpul muncii. Astfel, în timpul practicii, Gabriel Nicolae a muncit cot la cot şi a furat meseria angajaţilor de la fabricile de pâine şi de la patiseriile din oraş.

Profil
Născut:  27 aprilie 1991, Alexandria
Studii: elev în clasa a XIII-a la Grupul Şcolar Agricol din Alexandria
Familie: are un frate geamăn şi o soră de 25 de ani

Ce îi place

Îmi place calculatorul, în general, îmi place să lucrez cu el, să instalez sisteme de operare.  Îmi place să ascult muzică să ascult muzică rap şi hip-hop, iar rapper-ul meu preferat este 50 cent.

 Ce nu îi place

Nu îmi plac persoanele care se cred mai bune decât alţii, persoanele care au o atitudine de superioritate. Nu îmi place peştele sau mâncărurile de peşte.

Întrebări şi răspunsuri

Când ai început să prinzi drag de meserie?

A început să îmi placă în clasa a XI-a când făceam practică la mai multe unităţi: fabrici de pâine sau patiserii.

Ce planuri ai după terminarea studiilor?

Aş vrea să urmez cursurile unei facultăţi fără frecvenţă pentru că intenţionez să mă angajez în meserie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite