Florin Vasilică are interzis la cântat în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 De şase ani, după moartea tatălui său, marele artist Liviu Vasilică, Florin nu a mai cântat la niciun eveniment cultural din judeţul nostru „Autorităţile judeţene de la acea vreme, care se ocupau de Ansamblul «Burnasul» au încercat să elimine numele Vasilică”, a spus Florin Vasilică într-un interviu pentru „Adevărul de Seară”.

Cu toate că Liviu Vasilică a făcut cunoscut în toată ţara folclorul teleormănean, urmaşii săi au fost uitaţi total de autorităţi. „După moartea tatei, membrii ansamblului au luat decizia ca eu să nu mai fac parte din ansambu, deşi eu eram cel mai vechi din grup”, ne-a spus artistul.
Florin Vasilică a urcat pe scenele celor mai mari săli de cultură din ţară şi a fost alături de tatăl său la toate festivalurile şi emisiunile folclorice. Practic, a crescut cu melodiile interpretate de Liviu Vasilică. După ce a fost exclus din ansamblu, a plecat la facultate în Sibiu, dar nu a uitat pasiunea pentru cântec. Aici şi-a înfiinţat un grup, care şi astăzi poartă numele de „Teleormanul”, cu care a avut mii de apariţii telezivate. Nu a uitat niciodată de unde vine şi tot timpul a spus că este din Alexandria, ba chiar locuieşte în municipiu cu soţia şi fiul său. Acum, Florin participă permanent la festivaluri de muzică folclorică, unde reprezintă această zonă de ţară. Însă, toate eforturile lui nu sunt nici pe departe apreciate de autorităţile publice teleormănene.

Oamenii vor să îl vadă pe scenă în Teleorman


“Eu sunt curios cum se simt ei când aud la televizor că Florin Vasilică şi grupul «Teleormanul» apar pe sticlă, în concerte din partea ansamblului «Doina Oltului», spre exemplu, cu care eu colaborez acum. Poate că nu aş fi vrut sprijin material din partea lor, dar măcar puţină recunoştinţă, să aibă bunul-simţ să dea un telefon odată şi să zică că am vorbit frumos de judeţul ăsta sau de oraş şi că mediatizez piesele şi portul popular din zonă”, a spus Florin pentru “Adevărul de Seară”.
Despre directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale,Timotei Stuparu, Florin Vasilică spunea: “Domnul Stuparu nu a încercat să promoveze munca tatei sau ansamblul, a vrut doar să creadă lumea că totul a fost făcut de dânsul şi nu de tata. La vremea respectivă, avea în calcul să elimine numele de Vasilică”.
Răspunsul lui Timotei Stuparu a fost tranşant. “Despre ansamblul «Burnasul» oricând pot să vă dau informaţii, dar despre Florin Vasilică şi grupul lui, cereţi relaţii la el. El nu a făcut niciodată parte din ansamblul «Burnasul». Să nu încurcăm lucrurile!”, s-a limitat el să spună.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite