Drama micuţului Sebastian continuă (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul de trei ani locuieşte acum în Alexandria la bunicii materni. Sebastian Lungu este un copil care s-a născut la Spitalul Universitar Bucureşti, dar pentru că medicii au lăsat-o pe mama sa nesupravegheată în momentul naşterii, bebeluşul s-a asfixiat cu cordonul ombilical.

  Când s-au hotărât să facă un copil, Alina şi Ionuţ Lungu au făcut toate investigaţiile medicale preliminare. Însă, sistemul medical din România a fost potrivinic dorinţei lor şi nişte doctori dezinteresaţi au făcut ca momentul special al naşterii să se tranfsorme într-o dramă. „Medicul care m-a monitorizat pe parcursul naşterii, dar care din nefericire, nu a putut să mă asiste la naştere, m-a asigurat că totul este ok.  Numai că, atunci când a trebuit să nasc, am fost abandonată în sală de naşteri”, povestestea Alina. Copilul s-a născut aproape mort. A primit nota unu la naştere. După mai multe săptămâni de terapie intensivă, Sebastian a putut fi luat acasă de familie, dar acesta nu era nici pe departe un copil normal, asfixierea i-a afectat creierul. „M-au învăţat cum să îl hrănesc printr-un tub, pe care i-l introduceam singură, pe gură sau pe nas. Îi dădeam să mănânce cu seringa. Sebastian nu ştie nici acum să înghită”, mai spunea femeia. La vremea aceea, în anul 2007-2008, printr-o campanie umanitară, mai mulţi români s-au alăturat familiei şi au reuşit ca în decursul acestor trei ani, micuţul Sebastian să fie operat de patru ori. „A început lupta contra cronometru pentru viaţa lui. A făcut epilepsie, paralizie cerebrală, s-a îmbolnăvit la stomac şi multe alte complicaţii. L-am operat de patru ori în străinătate”, mai spunea femeia.

Nimeni nu a fost tras la răspundere pentru tragedia acestei familii


Deşi soţii Lungu au făcut numeroase memorii şi sesizări la colegiul medicilor, nimeni nu a răspuns până acum pentru eroarea medicală. „Tot sistemul medical cred că ştie acum povestea noastră. Nu vrem ca alte familii să mai treacă prin aceeaşi dramă ca noi. Nu vrem ca medicul Cristian Rădoi (n.r. ginecologul de gardă), Mirela Moarcăş (medicul femeii) şi asistentele Mariana Niţu (cea care a ieşit din tură) şi Silvia Roşca (cea care a intrat în tură) să mai nenorocească şi pe altcineva. Din păcate, nimeni nu a plătit pentru drama noastră. Ne şi judecăm acum, avem vreo cinci procese”, ne-a mai spus Alina Lungu.

Sebastian are nevoie de ajutorul nostru

Copilul a fost adus la Alexandria, unde are grijă de el atât mama, bunica maternă, dar şi o bonă. Întreţinerea micuţului, care include alimentaţie specială, seringi, tratament, recuperări cu kinetoterapeuţi şi logopezi costă în jur de 3.000 de lei lunar. „Nevoile noastre nu mai sunt prioritare de mult. Banii pe care îi mai avem nu ne mai ajung decât o lună, maxim două, după care o să începem să tăiem din recuperări, nu avem ce face. Ca să nu mai zic, că pentru a încerca refacerea cât de cât a stării lui Sebastian, încă din 2008, trebuia să-l operăm la o clinică din Dusseldorf, Germania, dar nu avem bani. Ne trebuiau vreo 21.000 de euro. Eu nu mai lucrez, pentru că a trebuit să am grijă de Sebastian, dar acum va trebui să mă angajez din nou. Soţul meu are un salariu de 1.000 de lei pe lună, ca lector universitar. Copilul are şi un certificat de handicap, pentru care primeşte de la stat aproximativ 500 de lei”, a adăugat mama micuţului.

Facem un apel la toţi teleormănenii cu suflet mare, dar şi la autorităţile locale să-l ajute pe micuţul Sebastian. Orice sumă este importană. Există şi un cont unde se pot face donaţii: în lei – RO69RNCB0245036622920004 sau în euro – RO42RNCB0245036622920005, deschise la BCR Alexandria, pe numele Ionuţ Nansi Lungu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite