Dinu Stoianof antrenează tinerele talente la baseball

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stoianof a antrenat aproape 20 de ani la Clubul Sportiv Şcolar Alexandria. A obţinut numeroase clasări pe primele trei locuri ale campionatului naţional şi a dat sportivi pentru loturile naţionale şi pentru campioana României.

  Dinu Stoianof a practicat la nivelul junioratului baschetul şi voleiul la Clubul Sportiv Şcolar Alexandria. „Începând cu anul 1981 am făcut parte din echipa de baschet „Automatica” Alexandria. „Automatica” era o echipă fruntaşă în eşalonul secund al ligii de baschet, care a avut de multe ori şanse să promoveze în prima ligă” spune antrenorul.

Antrenează de aproape 20 de ani

   Concomitent cu baschetul, a lucrat în domeniul sportiv ca secretar general al Clubului Sportiv „Voinţa” Alexandria. Aici a avut prima secţie nominalizată  la lotul olimpic  de judo. Din această secţie a clubului „Voinţa” au plecat copii la lotul naţional şi multipli campioni naţionali la judo. „După revoluţie, s-a desfiinţat acest club şi am urmat cursurile Şcolii Naţionale de antrenori din Bucureşti şi m-am specializat în ramura baseball-ului. În aceeaşi perioadă, am  fost încadrat la Clubul Sportiv Şcolar Alexandria pe catedra de baseball, care a fost proaspăt înfiinţată odată cu venirea mea. Aici am antrenat până la începutul lunii trecute, când am fost repartizat la Palatul Copiilor”, povesteşte profesorul Stoianof.
    În activitatea sa de antrenor la C.S.S., profesorul de baseball a avut 17 clasări pe primele trei locuri ale podiumului în campionatul naţional. Aproape în fiecare an Stoianof a obţinut cel puţin un loc fruntaş la diferite categorii de vârstă, de la juniori III până la seniori. În perioada 2006-2009 juniorii mari de la C.S.S., antrenaţi de Stoianof,  au obţinut două medalii de argint şi două de bronz la campionatul naţional.

A dat sportivi  vicecampioanei europene

   Deasemenea, în fiecare an  sportivii C.S.S. Alexandria au fost convocaţi la loturile naţionale ale Fedraţiei Române de Baseball şi Softball. „ Am avut mai recent participări şi la europene, iar cel mai bun rezultat al clubului a fost când patru sportivi de-ai noştri au făcut parte din echipa de juniori I, vicecampioană la Campionatul European de la Polonia din 2006.  Aceşti sportivi sunt: Ovidiu Giurgiuveanu, Alexandru Lazăr, Ionuţ Şerban, şi Alin Zarzăr. Dintre cei patru Ovidiu activează la Dinamo Bucureşti, la seniori, echipă care a ieşit campioană naşioanlă în ultimii doi ani şi participă în „Cupa Campionilor”. Ceilalţi trei sunt la echipa de seniori Athletico Alexandria, care acum trei ani a câştigat titlul naţional la baseball, iar în ultimii doi ani a ieşi vicecampioană,” spune Dinu Stoianof.
La ora actuală profesorul Stoianof antrenează grupele de baseball de la Palatul Copiilor din oraş.

Profil
Născut: 27 martie 1956, Turnu Măgurele
Studii: Facultatea de Educaţie  Fizică şi Sport
 din cadrul Universităţii Ecologica, Bucureşti
Profesie: profesor de sport
Familie: necăsătorit, are o fată de 24 de ani

Ce îi place

  Îmi place să fiu permanent prins în competiţii de performanţă. Îmi place să lucrez cu copii, să îi formez şi să îi îndrum spre performanţă. În timpul liber,îmi place să pescuiesc.

Ce nu îi place

  Nu îmi place că datorită condiţiilor economice nu pot să particip la câte competiţii mi-aş dori. Nu îmi plac nici autoritatea şi neprofesionalismul. Alte lucruri care nu îmi plac sunt: rock-ul alternativ, heavy metalul şi, deşi sunt profesor de sport, nu îmi place nici fotbalul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce urmăriţi la un tânăr sportiv care vrea să facă baseball?
  În primul rând, în baseball, ai nevoie de viteză şi de forţă în braţe. De aia mă duc pe la şcoli când au probele de  oină şi de viteză. Aceste două calităţi sunt de bază.
Ce planuri aveţi pentru copiii de la Palat?
  Anul acesta voi merge pe un parteneriat cu clubul de seniori Athletico, astfel încât de la anul să pot să mă înscriu în campionatul naţional. Acum la Palatul Copiilor nu am această posibilitate.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite