DN 6 va fi reabilitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia care presupune reabilitarea DN 6 pe tronsonul Craiova-Alexandria va fi realizată în proporţie de aproape 70% din fonduri europene.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 873,8 milioane lei pentru reabilitarea DN 6, drum care străbate de la ieşirea din Alexandria, judeţele Teleorman, Olt şi Dolj.
Lucrările vor începe imediat după finalizarea licitaţiilor. Alexandru Popa, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Teleorman ne-a spus că se vor ţine licitaţii pentru fiecare tronson de drum în parte, fiind vorba de  reabilitarea a 130 kilometri de şosea , pentru care vor fi contractaţi mai mulţi executanţi : „ Pe 20 septembrie va avea loc licitaţia pentru centura ocolitoare a Alexandriei, care face parte din acest drum. Pe 23 septembrie va avea loc o altă licitaţie pentru reabilitarea porţiunii cuprinse între Alexandria şi limita judeţului, o porţiune de 47,5 km. Alte licitaţii se vor ţine pentru tronsoanele de drum din Olt şi  Dolj”.
Investiţia este programată pe durata a 24 de luni şi va fi susţinută în proporţie de 69,25% de fonduri europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Restul banilor vor veni din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.
Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Teleorman susţin că investiţia este mai mult decât binevenită, avînd în vedere că se impunea reparaţia acestui drum, mai ales în zona centurii ocolitoare a Alexandriei. „ Este o investiţie de amploare de care chiar era nevoie. Centura  ocolitoare a Alexandriei, tranzitată intens de tiruri se  se află într-o stare deteriorată şi fondurile alocate sunt binevenite” a declarat pentru Adevărul de Seară, Alexandru Popa şeful SN Teleorman.

Soşeaua va fi mai lată


Porţiunea de drum cuprinsă între Alexandria şi Roşiorii de Vede, de 32 de kilometri, a mai fost reparată în urmă cu 7 ani. Reparaţia nu a fost însă una temeinică, dovadă faptul că pe anumite tronsoane (Peretu-Roşioriide Vede) au apărut văluriri în asfalt. Noua investiţie, prevede pe lângă reabilitare şi o supralărgire a părţii carosabile. DN 6 străbate de la ieşirea din Alexandria localităţile Nanov, Buzescu, Plosca, Peretu, Roşiorii de Vede, Măldăieni.
Singura drum reabilitat din Teleorman
Reabilitatea DN 6 este singura lucrare de anvergură din Teleorman, derulată de Compania Naţională de Drumuri.  Alexandru Popa, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Teleorman ne-a spus că anul acesta s-au derulat doar lucrări de întreţinere pe tronsoane de drum cuprinse între Turnu Măgurele şi Zimnicea. „ A existat şi un proiect legat de repararea podului  peste răul Sâi, în zona Turnu Măgurele, ar fi trebuit să se ţină licitaţie, dar deocamdată nu ştim dacă se va mai face în acest an” ne-a mai spus Alexandru Popa.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite