Criza îngheaţă schelele de pe primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de extindere şi modernizare a sediului Primăriei Alexandria au început în martie 2009 şi ar fi trebuit să se încheie la sfârşitul aceluiaşi an. Municipalitatea motivează nefinalizarea lucrării datorită lipsei de fonduri.

Lipsa banilor din bugetul local a făcut ca faţada primăriei, din strada Ion Creangă, să fie decorată cu schele, pe termen nedeterminat. „Lucrările la Primărie au fost sistate din lipsă de fonduri. Când mai avem bani o să se reia, altfel nu”, explică Valentin Boboc, administratorul oraşului. Singura şansă să reînceapă munca la şantierul de la primărie ar fi ca firma constructoare ,S.C. SIMCA S.A., să lucreze pro bono până când în vistieria locală se vor strânge destui bani. „Lucrările se pot relua, doar dacă constructorul vrea să lucreze pe banii lui şi să îi dăm mai târziu” adaugă Boboc.
  Valoare totală a lucrării se ridică la aproximativ 2,3 milioane de lei , iar în proiect sunt prinse extinderea şi modernizarea centrului de informare pentru cetăţeni, a birourilor, a sălii de aşteptare, iar la etaj a birourilor funţionarilor. În plus, era inclusă şi sala de şedinţe care s-a modernizat.

Şantier în centrul oraşului


 Viorica Ionescu, o pensionară de 65 de ani, trece în fiecare zi în drumul spre parc pe lângă primărie. „ Arată extraordinar de urât schelele astea, chiar în mijlocul oraşului. Dacă se grăbeau să termine mai repede, să nu strice tot  aspectul zonei era altceva. De ceva timp văd că nici nu se lucrează, chiar nu înteleg ce se întâmplă” spune Viorica. „Dacă nu sunt bani să termine construcţia, de ce s-au mai apucat de ea? Asta e ceva tipic românesc, se începe un lucru şi se lasă jumătate terminat. România e ţara şantierelor,” se plânge  Constantin Dumitru, un electrician de 45 de ani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite