Cristina Manea antrenează cei mai rapizi teleormăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Antrenoarea de atletism de la Clubul Sportiv Şcolar Alexandria scoate campioni la probele de  viteză. Eleva sa, Andreea Ogrăzeanu este prima româncă care a ajuns în finala probei de 100 de metri, la mondialele de atletism.

  Cristina Manea a fost atletă, campioană a României la 100 de metri şi a doborât două recorduri naţionale la 4x100 şi 4x200. Liceul l-a făcut la Câmpulung Muscel în cadrul Liceului Naţional de Atletism. Acesta era supranumit „pepiniera atletismului românesc”.
„Am fost nevoită să renunţ la performanţă  pentru că am făcut facultatea la zi şi trebuia să fiu prezentă să învăţ la toate sporturile. Apoi aveam nevoie şi de medie mare, pentru repartiţie. După facultate am predat doi ani în Focşani, apoi după restrangerea activităţii am fost detaşată în Teleorman” spune antrenoarea. În Teleorman a predat în foarte multe locuri : în Bragadiru, Orbeasca, Plosca, la fostul liceu matematică-fizică, Şcoala 2 etc. Asta până s-a stabilit la Clubul Sportiv Şcolar Alexandria.

A dat campioni naţionali şi europeni

 Pe parcursul activităţii a avut mulţi campioni medaliaţi. „Am câştigat cu fetele  la 400 de metri garduri, la naţionale  cu junioarele 3, locuri de la I la III şi la zilele olimpice  alte tineretului european. Am mai venit cu două medalii la Cupa Europei la junioare, ştafetă 4x400 de metri şi 800 de metri. La proba de ştafetă a fost Ionele Bereghean. Ea a fost doar până în 2002, apoi a fost nevoită să plece pentru că nu a avut sponsori şi atletismul este foarte prost plătit” povesteşte antrenoarea. Ionela este medaliată cu aurul  şi argintul european şi la proba de 100 de metri garduri. Antrenoarea Manea a mai avut şi alţi atleţi remarcabili la săritura în lungime, la ştafetă 4x200 în sală şi 5000 de metri; toate trei probele la băieţi.

Andreea Ogrăzeanu, sportiva numărul unu

  Cea mai prolifică sportivă antrenată de Cristina Manea este Andreea Ogrăzeanu. Aceasta din urmă a doborât 30 de recorduri naţionale la 60 şi 200 de metri, ambele în sală, dar şi la 100 de metri, 200, 400 şi ştafetă. „Andreea este prima româncă ce a prins 100 de metri la mondiale. Atunci, când era la junioare doi, le-a bătut şi pe americance. Anul trecut a culminat cu titlul european la 200  de metri şi bronz la la 100 de metri” spune Cristina Manea. Până la categoria juniori Andreea a deţinut toate recordurile naţionale care erau ale Ionelei Târlea.

Profil

Născută: 9 decembrie 1959, Drăgăneşti-Vlaşca
Studii: Academia Naţională de Educaţie fizică şi Sport, Bucureşti
Profesie: profesoara de sport
Familie: căsătorită

Ce îmi place
 Îmi place atletismul, normal. Mai îmi plac muzica, dansul şi filmele.

Ce nu îmi place
 Nu îmi plac minciuna, furtişagul şi prostia. Nu prea îmi plac sporturile de contact

Întrebări şi răspunsuri

Câte sporturi ştiţi să jucaţi?
Toate sporturile, adică toate sporturile olimpice de pe vream aia. La toate am dat examen.

La momentul de faţă, mai aveţi alţi sportivi, în afară de Andreea?
Nu mai am copii pentru că Andreea face parte din lotul olimpic şi trebuie să îi dedic tot timpul.

Ce planuri de viitor aveţi?
Vreau să ajung la Olimpiada de la Londra din 2012.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite