Criminalul nebun internat la Poroschia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care suferă de schizofrenie paranoică şi care a fugit miercuri seara din Spitalul „Alexandru Obregia” din Bucureşti, pentru a-şi omorî concubina, se află acum internat la Poroschia.

Cristian Neţulescu, de 39 de ani, fost plutonier la unitatea militară din Turnu Măgurele a dezvoltat această maladie în 2003, când şi-a pierdut locul de muncă. Patru ani mai târziu a întâlnit-o pe Viorica Filip, care era căsătorită şi cu doi copii şi suferea de tulburări represive. Asta nu i-a împiedicat pe cei doi să înceapă o relaţie amoroasă, în urma căreia, Viorica şi-a pierdut familia. Miercuri seara, bărbatul a fugit din spitalul unde era internat voluntar, a luat trenul până la Roşiori, unde şi-a omorît concubina. Declaraţia acestuia este şocantă: „Am întreţinut relaţii sexuale, după care ea mi-a reproşat că din cauza mea şi-a pierdut familia şi serviciul. Ea ţipa şi urla şi am avut o agitaţie psihică şi nişte voci îmi spuneau «omoar-o, omoar-o». Restul nu îmi mai aduc aminte”, a declarat Cristian Neţulescu.

Internat la Poroschia pentru expertize medico-legale


 „Spitalul are două camere izolate, unde pe perioada cercetărilor sunt ţinute persoanele care suferă de boli psihice şi care au comis fapte foarte grave. Aceştia nu au voie să iasă, să intre în contact cu alţi bolnavi, având permanent uşa încuiată. Psihiatrii de aici trebuie să stabilească dacă în momentul comiterii faptei, bărbatul avea discernământ”, a precizat procurorul. Cauza decesului nu a fost stabilită de legişti. „Necropsia nu a scos la iveală cauza morţii, astfel că va trebui să aşteptăm vreo două luni, până vom primi un raport de la Institutul „Mina Minovici” din capitală”, povestea Nedelcuţă.

Luni se va stabili dacă se face o anchetă internă la Spitalul Obregia


Reprezentanţii spitalului spun că Neţulescu a venit de bună voie, cu trimitere de la medicul de familie şi nu trebuia supravegheat la orice pas. Întrebată dacă se va face o anchetă internă, pentru a se stabili cine se face vinovat de fuga bărbatului din unitatea medicală, purtătorul de cuvânt, dr. Rodica Năstase a spus: “Nu ştim deocamdată, luni se va stabili acest aspect”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite