Costin Albu este campion naţional de juniori la judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judocanul este multi-medaliat la campionatele naţionale de juniori. Este un elev de premiul I şi ar dori să se facă profesor. Visul lui este să devină campion mondial sau olimpic.  

  Costin practică judo-ul de la cinci ani, la Clubul Sportiv Şcolar Alexandria. Tatăl său a fost cel care l-a adus aici. Tânărul are numeroase medalii la acest sport. A luat de de două ori locul III la campionatele naţionale din 2008 şi 2009, iar anul acesta a urcat pe treapta cea mai înaltă a podiumului de la Turnu-Severin. Costin Albu a concurat la categoria de 38 de kg, pe stilul      Ne-Waza, adică lupta la sol.  Ambiţia şi voinţa sa au rezultat din faptul că judocanul are în mod normal 42 de kg, iar pentru concurs a reuşit să slăbească 4 kg pentru a se încadra în categoria optimă. Şi la şcoală Costin se descurcă foarte bine. A luat premiul I în clasele a V-a, a VI-a şi      a VII-a.
  
Familie de talente sportive
  
   Judocanul este un sportiv prin definiţie. Acum joacă şi baseball, iar în trecut a făcut patru ani de fotbal, tot la C.S.S, iar cu echipa a ajuns de două ori la faza pe zona Muntenia. Costin Albu este junior, dar de la anul va trece la cadeţi. „Vreau să fac performanţă în judo. Îmi  doresc să ies campion mondial sau chiar olimpic, dacă se poate” mărturiseşte tânărul.
Cu toate că are rezultate deosebite Costin a rămas în continuare modest. „Nu pot să spun că am câştigat cu uşurinţă. Niciun adversar nu trebuie subestimat” explică acesta. Antrenorul său, Mihăiţă Matei, care i-a fost alături încă din primul moment când a păşit pe saltea, are numai cuvinte de laudă despre elevul său: „Costin face parte dintr-o familie de sportivi şi au o capacitate de efort ieşită din comun, iar talent cât cuprinde. El stă foarte bine şi la capitolul intelect” spune acesta. Sora sa, Artemis Dragomir este şi ea medaliată la acest sport, iar fratele său practică şi el judo. „În toţi anii ăştia, Costică nu cred că a lipsit de la cinci antrenamente, iar seriozitatea este esenţială în acest domeniu. El este un model pentru cei care vin din urmă, iar ei îşi doresc să ajungă ca el, să ajungă să ştie cât ştie el” mai spune Mihăiţă Matei.

Vrea să se facă profesor

   După terminarea gimnaziului, campionul vrea să dea la Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria. Mai de departe ar dori să urmeze cursurile unei facultăţi de biologie sau geografie, fiind pasionat de aceste materii. El nu exclude nici posibiltatea absolvirii unei facultăţi cu profil sportiv, cum ar fi Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.


Profil
Născut: 18 mai 1996, Alexandria
Studii: elev clasa a 8-a, Şcoala nr. 7
Profesie:-
Familie: mai are un frate  şi două surori

Ce îi place
 Îmi place sportul, îmi place să învăţ la şcoală, să am note mari  şi în timpul liber să mă plimb cu rolele sau cu bicicleta. Îmi place pizza şi mâncărurile făcute de mama. Îmi place cum cântă Smiley. 
Ce nu îi place
  Nu îmi plac copii care au fiţe şi se adună îm găşti. Nu îmi place să stau degeaba, vreau să fiu mereu în mişcare.

Întrebări şi răspunsuri

Care este secretul succeselor tale?
  Am reuşit să câştig prin multă muncă. În plus aici la C.S.S. mă antrenam cu sportivi mai grei ca mine şi asta m-a avantajat la concurs. Astfel, mi-a fost mai uşor.

Ce înseamnă judo-ul pentru tine?
Judo înseamnă mult, judo înseamnă tehnică; degeaba ai muşchi cu sacul. Este şi un mod de viaţă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite