Consiliul local a alocat suma de 2.721.670 lei pentru asigurarea serviciilor în învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

În cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului local Alexandria s-a aprobat execuţia bugetului local, atât pentru secţiunea de funcţionare, cât şi pe cea de dezvoltare, pentru trimestrul IV al anului 2011, în vederea redimensionării cheltuielilor în raport cu nivelul de colectare a veniturilor.

Astfel, s-au alocat bani tuturor domeniilor de activitate, însă învăţământul a avut parte de o finanţare prioritară. Astfel, pentru secţiunea de funcţionare a fost alocată suma de 27.920.040 lei, din care s-au achitat drepturi salariale pentru personalul din învăţământul preuniversitar de stat, finanţate integral din taxa pe valoare adăugată, în sumă de 21.147.703 lei, dar şi bunuri şi servicii în sumă de 2.721.670 lei pentru întreţinere şi gospodărire, reparaţii curente la clădirile în care îşi desfăşoară activitatea unităţile din învăţământul preuniversitar de stat din Alexandria. La acestea se mai adaugă bursele elevilor în sumă totală de 188.855 lei.
În ceea ce priveşte dezvoltarea învăţământului alexăndrean, Consiliul local a utilizat suma de 459.185 lei pentru finanţarea unor obiective de investiţii aflate în derulare  iar suma de 536.017  fost folosită în cadrul proiectului cu finanţare europeană a Liceului Teoretic Al. I. Cuza, “Sistem Informatic Colaborativ pentru elevii de liceu”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite