Consiliu Judeţean al Tinerilor, şi în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Teleorman se va înfiinţa pentru prima dată un  Consiliu Judeţean al Tinerilor. Iniţiativa a venit din partea asociaţiei Euro Teleorman şi vizează alegerea a câte unui elev din fiecare liceu, care să reprezinte interesele şcolii sale în noua structură.    

Campania derulată de Euro Teleorman  pentru alegerea Consiliului Judeţean al Tinerilor  se numeşte “Alege pentru TINEri!” şi are  ca obiectiv înfiinţarea unei structuri puternice, care sa apere interesele tinerilor din judeţ. “Alegerile vor avea loc la sfârşitul lunii, sau cel mai târziu până la începerea tezelor. Proiectul se va desfăşura prin organizarea de alegeri în toate liceele din judeţul Teleorman. Pot candida doar elevi ai claselor a IX-a şi a X-a, pentru a ne putea baza pe ei o perioada mai mare de timp. Însă cei din clasele mai mari îşi pot vota”, spune   Mirela Oprea, coordonator al structurii de tineret a ong-ului Euro Teleorman.
 

Primul pas pe care trebuie să îl facă un elev care doreşte să devină consilier judeţean de tineret este să conceapă un program electoral şi să îşi caute susţinători. Apoi, fiecare candidat îţi va organiza  campania electorala împreuna cu susţinătorii săi.

Tinerii consilieri vor fi coordonaţi de seniorii asociaţiei

  Consiliul tinerilor va  avea la bază principiile de organizare şi funcţionare ale administraţiei publice locale. Acesta va fi alcătuit din 25 de membri, dintre care se vor alege un preşedinte şi un vice-preşedinte. Activitatea va fi coordonată de un secretar, din rândurile celor de la Euro Teleorman. „Consiliul Judeţean al tinerilor va aborda proiecte de tot felul.  În principiu vor fi două acţiuni mari pe an, una fiind de 9 mai, Ziua Europei. Programul electoral al fiecărui candidat  va conţine nişte idei şi în funcţie de acestea şi de propunerile lor, noi cei cu mai multă experienţă de la asociaţie, îi vom ajuta şi îi vom coordona. Euro Teleorman are experienţă în domeniul construirii de proiecte, mai ales cu finanţări europene”, explică reprezentata Euro Teleorman.
 

Consiliul Judetean al Tinerilor vrea să dea o şansă tinerilor de a participa activ în viaţa comunităţii din care fac parte. “Acest nou consiliu va colabora cu autorităţile locale, cu inspectoratul şcolar şi bineînţeles cu alte instituţii interesate şi cu consiliile locale din oraşele teleormănene şi din comuna Drăgăneşti-Vlaşca,”  adaugă Mirela Oprea.

Liceenii nu sunt interesaţi

  Cei mai mulţi liceeni nu ştiau nici măcar de existenţa Consiliului Local al Tinerilor din Alexandria. Aceştia nu s-au arătat prea optimişti cu privire la această nouă iniţiativă. „Nu ştiu ce se va rezolva cu acest consiliu. Pe mine nu mă interesează, aş vrea în timpul liber să fac altceva, să mă distrez, nu să particip la şedinţe sau la tot felul de discuţii” spune Gabriel Ignat, elev în clasa a X-a, la Liceul Alexandru Ioan Cuza  din Alexandria.        

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite