Ancuţa Preda este olimpică naţională la două materii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Eleva a participat la două  olimpiade naţionale în ultimii ani. Ancuţa participă la   patru-cinci olimpiade în fiecare an. Tânăra olimpică vrea să devină jurnalistă sau medic de laborator, după modelul mamei sale.

Ancuţa Preda a luat premiul special la olimpiada naţională de română în clasa a V-a. „Premiul special se acordă când excelezi la un anumit subiect. În cazul meu a fost vorba despre o compunere liberă despre mare. S-au dat doar şase premii speciale pe ţară. La această olimpiadă, m-a îndrumat doamna profesoară Ana Taifas, dar m-a ajutat foarte mult şi mătuşa mea, Veronica Picu, care este tot profesoară de română”, explică Ancuţa. În clasa a VI-a a participat la faza naţională a olimpiadei de tehnologie. „La tehnologie am realizat un proiect pe tema dată <<Salvaţi Planeta>>. Lucrarea înfăţişa planeta noastră strigând după ajutor şi era realizată din tot felul de seminţe”, spune Ancuţa. Anul trecut a obţinut premiul II pe judeţ la olimpiadele de matematică şi română.

Cunoaşte patru limbi strâine
 
   După terminarea clasei a VIII-a, vrea să urmeze cursurile Colegiului Naţional „Al. D. Ghica”, pe profilul, matematică-informatică, engleză intensiv. Ancuţa ar vrea să îşi facă o carieră în medicină sau în jurnalism. În cazul în care va deveni medic vrea să ducă mai departe laboratorul de analize al mamei sale. „Aş vrea mai mult să fac jurnalism, pentru că am o mai mare deschidere către ştiinţele umaniste. Îmi oferă posibilitatea de a-mi folosi mai mult cunoştiinţele”, explică eleva. Aceasta cunoaşte patru limbi străine la diferite niveluri. „Engleza şi spaniola ştiu foarte bine pentru că le învăţ la şcoală, iar germana şi franceza le studiez în timpul liber. Germana o cunosc la nivel intermediar, iar la franceză sunt începătoate”, povesteşte Ancuţa Preda. Tânăra este o elevă model: a luat numai premiul I cu media generală zece şi în fiecare an participă la cel puţin patru olimpiade.
 
Ancuţa  este pasionată de tenis şi practică acest sport de la vârsta de 8 ani. Ancuţei îi mai place să călătorească cu familia. Cu toate că are doar 14 ani a vizitat Canada, S.U.A., Franţa, Austria, Turcia, Grecia şi Bulgaria. Tânăra ţine legătura cu elevii pe care i-a cunoscut în ţările vizitate de acolo. „Am fost la vărul meu din Canada şi m-am împrietenit cu elevii de acolo. Îmi place foarte mult sistemul de învăţământ de acolo”, zice Ancuţa Preda

Întrebări şi răspunsuri

Cât timp petreci învăţând acasă?
Învăţ destul de mult, deşi înţeleg mare parte din clasă pentru că profesorii explică foarte bine.
Eşti mulţumită de rezultate tale?
Sunt mulţumită de realizările mele de până acum, dar mereu e loc de mai bine.
În afară de facultatea de medicină sau jurnalism, mai ai alte planuri de viitor?
În cazul în care primesc o bursă vreau să părăsesc ţara.

Profil
Născută: 6 martie 1996, Bucureşti
Studii: clasa a VIII-a la Şcoala Generală nr. 5 Alexandria
Profesie: elev
Familie: mai are un frate mai mic în clasa a IV-a

Ce îmi place
 
Îmi plac limbile străine foarte mult: engleza, franceza, germana şi spaniola. Îmi place să joc tenis, iar în timpul liber citesc. Îmi place foarte mult literatura sience-fiction, în special autoarea seriei „Amurg”, Stephenie Meyer.

Ce nu îi place

Nu îmi plac oamenii care nu sunt sinceri şi nu îmi place nici muzica rock

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite