Cazuri de dispariţii, aflate pe masa de lucru a poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de dosare au în lucru în acest moment oamenii legii. Cel mai vechi caz datează de 19 ani, din anul 1991 şi se referă la o femeie din municipiul Roşiorii de Vede

  Lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroul Urmăriri au în lucru în acest moment 40 de dosare privind dispariţia unor persoane, cel mai vechi caz fiind din anul 1991. Şeful biroului, comisar Cristian Homoc a spus că dintre acestea, şapte sunt minori, cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani la data dispariţiei. „Anual cred că primim peste 100 de reclamaţii de persoane dispărute, dar pe majoritatea îi găsim repede pentru că în general sunt fete minore, care s-au îndrăgostit şi care fug de acasă pentru că nu le lasă părinţii să aibă prieteni”, a mai adăugat comisarul.
  Elena Dumitru a dispărut de acasă în urmă cu 19 ani
Cel mai vechi caz aflat pe masa de lucru a poliţiştilor datează din data de 17 ianuarie 1991. Soţul Elenei Dumitru anunţa atunci poliţia că femeia nu mai este de găsit. „Este născută pe 11 decembrie 1955, deci avea 36 de ani la data dispariţiei. Locuia, împreună cu soţul ei, care era angajat la gardieni publici în municipiul Roşiorii de Vede. Când a plecat de acasă, nu a lăsat nici o scrisoare şi nici nu şi-a luat buletinul de identitate şi nici paşaportul. A plecat cu suma de 34.000 de lei şi mai multe bijuterii. „La început am luat în calcul inclusiv ipoteza că a fost omorâtă de soţul ei, pentru că aflasem că între cei doi erau discuţii şi se certau mai tot timpul”, povestea comisarul. După 14 ani de la data dispariţiei, poliţiştii au primit nişte informaţii cum că Elena a încercat să treacă graniţa în Turcia şi a fost expulzată. „Când am primit aceste informaţii, am cerut printr-o adresă scrisă să ni se comunice aceste date de către Ambasada Turciei şi atunci ni s-a confirmt că informaţiile pe care le deţineam erau corecte”, a mai spus Cristian Homoc.
  Un alt caz deosebit a fost cu o minoră de 11 ani din Videle. „Aici am avut o situaţie specială, deşi era dispărută din anul 1992, părinţii au depus reclamaţia prin preşedinţia României, în anul 2002. Nu am înţeles de ce nu ne-au anunţat direct şi de ce după atâţia ani. Fetiţa nu a fost găsită nici până în ziua de azi. Familia asta avea şapte copiii şi la vremea respectivă lucrau la o unitate petrolieră, dar între timp şi-au mutat domiciliul în localitatea Teaca, din Bistriţa”, a mai adăugat Homoc.
  Poliţiştii s-au sesizat şi din oficiu
În urmă cu 12 ani, în comuna Lunca, se zvonea că un bărbat trecut de 40 de ani lipseşte de acasă. Agenţii de poliţie din sat s-au sesizat din oficiu. „Am deschis o anchetă în acest caz şi am început cercetările. Pe baza informaţiilor pe care le-am aflat, am întocmit un cerc de suspecţi şi în cele din urmă, după opt ani, chiar cel care îl omorâse ne-a indicat locul unde l-a îngropat”, a mai spus comisarul. Cadavrul fusese îngropat într-o pădure de la marginea satului, iar criminalul le-a spus poliţiştilor că era în stare de ebrietate şi şi-a adus aminte că cei doi iubeau aceeaşi femeie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite