Gerul goleşte pieţele alexăndrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai geroase zile din acest an i-au alungat pe comercianţi din pieţele din Alexandria. Pe un frig de crapă pietrele doar 3-4 pieţari s-au încumetat să iasă cu marfa la vânzare. Teleormănenii care vor să-şi refacă proviziile de fructe şi legume proaspete în această perioadă nu mai au la dispoziţie decât varianta supermarketurilor şi asta deoarece comercianţii din piaţa centrală din Alexandria nu au mai avut curaj să i

Motivul este gerul năpraznic din aceste zile şi faptul că cea mai mare piaţă din Alexandria nu le oferă vânzătorilor nici un fel de condiţii. Astfel, oamenii îşi expun marfa şi pe ei înşişi în aer liber, neavând nici o protecţie împotriva capriciilor vremii.

Chiar şi în aceste condiţii, unii comercianţi s-au încumetat să iasă cu marfa în piaţă, deşi „curajoşii” puteau fi număraţi pe degetele de la o mână. Printre aceştia am găsit-o şi pe doamna Maria, din Cervenia. Îmbrăcată cu mai multe rânduri de haine şi cu un pahar de ceai cald în mână, femeia mai mult îşi păzeşte marfa, pentru că nici cumpărătorii nu sunt mai mulţi decât comercianţii. Deşi vine în piaţă de mulţi ani, femeia afirmă că nu a mai îndurat aşa frig de ceva vreme. Bătrâna spune că este nevoită să vină şi în aceste zile geroase pentru că marfa pe care o vinde este singura sa sursă de venit.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite