Tudorel Dobre, brancardierul care înveseleşte oamenii prin cântecele sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă de când era copil şi deşi de-a lungul timpului a avut mai multe meserii, nu a renunţat niciodată la pasiunea pentru muzică. În prezent face parte dintr-o formaţie de muzică populară

Tudorel Dobre lucrează de cinci ani ca brancardier la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, dar este pasionat de muzică încă de când era copil. În clasele primare a început să participe şi la concursuri şi festivaluri. „La vremea aceea se ţineau foarte multe festivaluri. Am fost la <<Cântarea României şi la multe alte evenimente, la multe dintre ele reuşind să obţin premii>>", îşi aminteşte solistul.
După terminarea şcolii, a lucrat la baza sportivă din Alexandria, dar în acest timp nu a renunţat la pasiunea lui pentru muzică. „Am cântat de-a lungul timpului pe la foarte multe evenimente. Îmi amintesc că aproape în fiecare an eram invitat să cânt la diverse instituţii mari din oraş şi judeţ, care organizau festivităţi de Crăciun sau cu alte ocazii. Alături de mine mai erau invitaţi şi alţi solişti de marcă din România, ca Viorica Mira, Floarea Calotă şi cântam şi eu printre ei", spune solistul.

Solist vocal la formaţia „Universal"

Din anul 2005, Tudorel Dobre face parte dintr-o formaţie de muzică populară. „Am intrat în legătură cu doi băieţi care erau în căutare de un solist vocal. Ei aveau cea mai bună trupă din zona noastră la acea vreme. Am intrat în trupă şi de atunci ne numim formaţia <<Universal>> şi cântăm muzică populară, lăutărească, etno şi de petrecere", spune Tudorel.
Zvonul despre talentul său şi al formaţiei din care face parte a ajuns şi în afara României, ei fiind solicitaţi pentru mai multe nunţi de peste hotare."Am fost solicitaţi să cântăm la mai multe nunţi ale românilor din străinătate dar şi din ţară. Am cântat pentru românii din Spania şi Italia şi am fost foarte apreciaţi. M-am bucurat să văd că cei plecaţi din ţară încă apreciază şi vor să se distreze cu muzica românească", mai spune solistul.

Au lansat şi un CD

În urmă cu trei ani Tudorel a reuşit să lanseze un CD împreună cu formaţia din care face parte. "Prin 2008, am reuşit ,cu sprijinul domnului Marian Bulgaru, să scoatem şi un CD cu muzică de petrecere. Am fost invitaţi şi la postul de televiziune Etno Tv şi avem mai multe înregistrări care sunt difuzate frecvent pe posturile locale de televiziune", adaugă Tudorel.
Solistul consideră că cea mai mare realizare a lui de până acum o reprezintă cele două fete. „Fetele mele sunt cea mai mare avere a mea. Sunt mândru de ele şi întotdeauna am încercat să le ofer totul. Ele m-au inspirat foarte mult în cântecele mele. Multe dintre melodiile pe care le cânt, le sunt dedicate lor", explică interpretul.

Profil
Născut: 16 august 1965, Ţigăneşti Teleorman
Studii: Colegiul „Al.D. Ghica" din Alexandria
             Şcoala profesională de prelucrători prin aşchiere
Ocupaţie: brancardier şi solist vocal
Familie: este căsătorit şi are două fete la facultate

Ce-i place
„Îmi place să respect şi să fiu respectat. Îmi mai plac foarte mult florile, iar în puţinul timp liber pe care îl am îmi place să le îngrijesc", spune Tudorel

Ce nu-i place
„Nu-mi place să fiu jignit şi nici minţit. Nu îmi place nici atunci când cineva nu îmi apreciază munca", mai spune solistul.


Întrebări şi răspunsuri

-La ce lucraţi în prezent?
„Lucrăm la un nou CD. Am înregistrat deja piesele dar costurile de lansare sunt foarte mari. Am avea nevoie de un sponsor ca să realizăm acest lucru"

-Ştiţi să cântaţi şi la un instrument?
„Da. La acordeon. Am studiat acest instrument pentru câţiva ani, în perioada scolii generale, cu domnul profesor Tismănaru".

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite