Taximetriştii alexăndreni, terorizaţi de piraţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Camerei Taximetriştilor Teleorman s-au întâlnit cu primarul Alexandriei pentru a găsi o soluţie la problema piraţilor.Deşi poliţia face frecvent acţiuni în staţiile ilegale de taxi, unde şoferii pirat îşi aşteaptă clienţii, numărul acestora este tot mai mare.

Sătui de faptul că maşinile taxi pirat îşi desfăşoară activitatea în sectorul lor, taximetriştii alexăndreni au mers la primărie pentru a dicuta problema cu autorităţile. Ei susţin că de ani buni, taximetrişti autorizaţi de primăriile din comunele învecinate fac taximetrie în Alexandria în mod ilegal, fapt care a condus la scăderea considerabilă a veniturilor lor. Mai mult decât atât, aceştia spun că piraţii şi-au delimitat teritorii concrete în oraş, unde au creat staţii ilegale în diferite zone mai scunse şi au oameni în stradă şi pe arterele principale care acostează clienţii. Pentru că situaţia a scăpat de sub control, taximetriştii alexăndreni s-au întâlnit cu edilul şef al Alexandriei pentru a găsi în o soluţie. „Nu se mai poate aşa. Ne-au scăzut încasările foarte mult. Cineva trebuie să ne ajute pentru că în ritmul ăsta nu mai putem să ne întreţinem. Piraţii sunt peste tot, şi-au făcut staţii ilegale, circulă prin oraş şi ne iau clienţii de pe stradă, iar noi stăm în staţii degeaba. Noi nu mai avem şanse să prindem curse externe pentru că ei iau tarife mici, ca la autobuz, din moment ce nu pornesc aparatul", ne-a spus Marius, un taximetrist alexăndrean.

Poliţia locală, cu ochii pe piraţi

După ce le-a ascultat nemulţumirile, primarul Victor Drăguşin le-a promis taximetriştilor că va cere Poliţiei Locale să ia măsuri. „Trebuie să punem la punct un protocol de colaborare între Poliţia Locală şi Taximetrişti pentru a stopa fenomenul. Îi voi cere şefului Poliţiei Locale să facă echipe mixte, dotate cu camere video şi să meargă prin oraş pentru a identifica taximetriştii care staţionează ilegal. Poliţia locală are dreptul de a sancţiona staţionarea ilegală", a spus edilul şef.

500 de lei amenda pentru piraţi

Poliţie Rutieră Alexandria a desfăşurat în nenumărate rânduri acţiuni în staţiile ilegale, dar legea nu le permite să facă mare lucru. Agenţii de poliţie îi sancţionează pe taximetriştii pirat cu 500 de lei, dar aceştia revin de fiecare dată în acelaşi loc. Ba, mai mult, când sunt prinşi, piraţii se scuză spunând că au adus clienţi în zonă şi îi aşteaptă, justificându-şi astfel prezenţa în aşa zisele staţii ilegale. Ultima acţiune organizată de poliţia rutieră a avut loc la începutul acestei luni, când au fost ridicate plăcuţele de înmatriculare şi le-au suspendat activitatea pentru şase luni celor patru maşini taxi pirat identificate. Dar, pentru că taximetriştii pirat nu stau toţi într-un singur loc, poliţia nu poate stopa fenomenul.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite