Spitalul de la Deparaţi nu va fi transformat în azil de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Teleorman a decis ieri soarta a trei spitale din mediul rural, într-o şedinţă extraordinară

Tema şedinţei a fost aprobarea unor proiecte de hotărâre cu privire la transformarea Centrului de sănătate Cervenia, Centrului de sănătate Furculeşti şi Centrului de sănătate „Regele Carol I" din Deparaţi, în cămine pentru persoane vârstnice, prin programul „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice".
Consilierii judeţeni au aprobat transformarea centrelor din Cervenia şi Furculeşti însă nu au fost de acord şi cu cel de-al treilea proiect de hotărâre din cauza cheltuielilor foarte mari necesare reabilitării, a duratei reparaţiilor care ar fi mai mare de un an şi a lipsei beneficiarilor, deoarece spitalul este situat în apropierea altor cămine pentru persoane vârstnice, respectiv cel de la Olteni şi de la Talpa. În plus, clădirea spitalului face parte din lista clădirilor de patrimoniu.

Unitate medico-socială la Deparaţi

Astfel, consilierii au propus ca centrul de sănătate de la Deparaţi să fie transformat în unitate medico-socială. „Deşi Teleormanul este penultimul judeţ din ţară ca nivel de sărăcie, la noi nu funcţionează nicio unitate medico-socială, ajungând ca aceste cazuri să fie tratate la spitalele normale, cu costuri foarte mari. Propunerea mea este ca acest centru de sănătate să fie transformat în unitate medico-socială", a spus consilierul judeţean, Alexandru Iliescu. Propunerea consilierilor a fost aprobată. „Vom face demersuri pentru transformarea centrului de sănătate „Regele Carol I" din Deparaţi în Unitate medico-socială. Avem nevoie şi de două avize, de la Ministerul Sănătăţii şi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Ne vom ocupa de obţinerea acestor avize şi vom întocmi un proiect de hotărâre în acest sens", a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean , Eugen Ovidiu Vlad

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite