Spitalul Judeţean a dat în judecată o pensionară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niculina Bălănescu a fost victima unui accident de circulaţie în 2008 şi a stat în spitalul de la Alexandria şapte zile. La doi ani de la accident, femeia s-a trezit cu două citaţii prin care este chemată în instanţă de Spitalul Judeţean din Alexandria care îi cere 940, 14 lei, pentru zilele de spitalizare.

Femeia a fost şocată când poştaşul i-a adus săptămâna trecută prima citaţie prin care este chemată la Judecătoria Alexandria, într-un proces intentat de Spitalul Judeţean din Alexandria. Niculina nu a uitat trauma din 2008, dar nici nu-i trecea prin minte că din victimă poate ajunge inculpat. „În data de 15 aprilie 2008 eu venem cu bicicleta de la un cabinet medical şi la intersecţia străzilor Mihăiţă Filipescu cu Cuza Vodă am fost lovită de o maşină. M-am lovit grav la cap. M-au dus la spital şi am stat internată şapte zile. Patru zile nu am ştiut de mine. L-am iertat pe şofer că era un băiat tânăr de 24 de ani, mi-a fost milă de el. El era vinovat, i-au luat carnetul trei luni, dar nu am depus plângere. Am vrut să-mi dea şi bani şi nu i-am luat. Am dat scris la poliţie că îl iert", povesteşte femeia.
Niculina mai spune că cât a stat în spital la Secţia Neurologie şi-a cumpărat toate medicamentele de care avea nevoie: „Mi-am luat până şi perfuzor, că nu aveau, şi algocalmin şi ploscă. Au cumpărat copiii mei tot ce am avut nevoie, pentru că în spital nu aveau nimic". După şapte zile, pensionara a plecat acasă. „Am dat cuponul de pensie şi la revedere, nu mi-a zis nimeni nimic de niciun ban. Păi dacă aveam de dat bani, mai mă lăsau să plec?", a mai adăugat Niculina. Pentru investigaţii mai amănunţite a mers la Spitalul nr. 9 din Bucureşti, unde şi-a făcut RMN şi tomograf.

Spitalul o acuză de un prejudiciu de 940 de lei

La doi ani de la accident Spitalul Judeţean din Alexandria o cheamă pe Niculina Bălănescu în judecată şi îi cere 940 de lei pentru spitalizare şi medicaţia dată în cele 7 zile cât a stat internată în 2008. „Am rămas şocată când m-am pomenit cu citaţie. După prima citaţie, am mai primit una. Păi de unde să plătesc eu la pensia mea de 400 de lei. Şi pentru ce să plătesc? Că eu nu am fost vinovată de nimic şi în plus, ce medicamente mi-au dat ei că eu am cumpărat tot!", spune femeia necăjită.
După ce s-a pomenit cu citaţii acasă, Niculina a mers la Spitalul judeţean şi a cerut să i se arată foaia de observaţie din 2008. „Am vrut să văd şi eu ce tratament au trecut ei acolo. Nu mi s-a dat, m-a ameninţat jurista că ne vedem la tribunal!", povesteşte Niculina. Florentina Cătrună, managerul Spitalului Judeţean din Alexandria, spune că de procese se ocupă juristul şi nu a dat amănunte despre procesul pensionarei. Reporterii ADS au încercat să ia legătura cu juristul unităţii, dar acesta nu a fost de găsit.

Prima înfăţişare chiar înainte de Paşti

Ca o ironie a sorţii , femeia trece prin săptămâna patimilor, chiar înainte de Paşti. „Eu mă duc la proces pe 22 aprilie, fără avocat. Eu nu le dau niciun ban că nu am de unde. Sunt bolnavă şi iau reţete de 600 de lei, o dată la două luni", a mai spus Niculina.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite