Şcoala Populară de Arte din Alexandria, o pepinieră de talente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Populară de Arte şi Meserii Teleorman funcţionează în Alexandria de peste 30 de ani, iar până în prezent, peste 2000 de elevi i-au absolvit cursurile. Instituţia a reprezentat rampa de lansare pentru mai mulţi oameni de valoare din cultura teleormăneană

Şcoala Populară de Arte şi Meserii Teleorman a fost înfiinţată, în anul 1978, la Alexandria, pentru a veni în sprijinul pregătirii interpreţilor interesaţi de diferitele genuri de muzică sau a celor interesaţi de teatru, pictură şi altele. "Şcoala populară a fost înfiinţată pentru a le pune la dispoziţie doritorilor, cursuri de vioară, pian, acordeon, chitară, instrumente de suflat, percuţie, canto, actorie teatru de păpuşi, regie artistică, etc. Nu numai muzică şi teatru se poate face la Şcoala populară. Există cursuri destinate şi creatorilor cu preocupări în diferite arte precum pictură şi grafică, artă populară şi artizanat", a spus Iuliana Cârnaru, purtător de cuvânt al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, instituţie în cadrul căreia funcţionează şi Şcoala Populară de Arte şi meserii Teleorman. La sfârşitul anului 2002, prin reorganizare, Şcoala Populară de Arte a fost inclusă în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman.

Foşti elevi au ajuns la filarmonicile din Franţa şi Germania


Foarte mulţi dintre cei care au absolvit cursurile Şcolii populare de artă, au făcut carieră în domeniu. "Atât eu, cât şi soţul meu, Florian Grosu, am fost angajaţi în tot acest timp la Şcoala Populară, unde am scos foarte multe cadre didactice, care acum sunt la rândul lor profesori de muzică. De asemenea, avem copii de la vârsta de 6 ani pe care îi promovăm la concursurile judeţene, interjudeţene şi naţionale. Avem o fată care acum este angajată la Filarmonica din Paris, o altă tânără activează la o filarmonică în Germania şi alta în Italia", a spus Vasilichia Grosu, profesoară de pian la Şcoala Populară de Arte.
Printre absolvenţii cursurilor Şcolii de arte se numără, Octavian Drăgan-muzică usoară, câştigătorul premiului de popularitate la concursul naţional "Ghiocelul de aur", Cristian Dumitru - muzică populară, care în prezent este coordonatorul Grupului Vocal burnasul şi mulţi alţii.

250 de elevi urmează cursurile şcolii în acest an


În anul Şcolar în curs beneficiază de cursurile Şcolii de artă aproximativ 250 de tineri. "Beneficiarii claselor existente din cadrul Şcolii de arte şi meserii tradiţionale sunt tinerii. În 2010 sunt şcolarizaţi circa 120 tineri în clasele de educaţie muzicală, şi plastică şi 135 prin clasele de dans de societate", a spus Iuliana Cârnaru, purtător de cuvânt.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite