Salariul mediu net va creşte cu 400 de lei, până în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivite datelor Comisie Naţionale de Prognoză, în Teleorman salariile şi numărul salariaţilor vor creşte până în 2014, cu viteza melcului, judeţul nostru rămânând pe ultimul loc la acest capitol, între judeţele din regiunea Sud Muntenia

Dacă în prezent salariul mediu net este, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, de 1082 lei, Comisia Naţională de Prognoză anunţă că, pe parcursul acestui an, salariul mediu net va creşte până la 1212 lei. Cu încă 200 de lei va creşte câştigul mediu net al teleormănenilor până în 2014, când potrivit analizei făcute de Comisia Naţională de Prognoză, în Teleorman, salariul mediu net va fi de 1418. În regiunea Sud Muntenia, Teleormanul rămâne pe ultimul loc în privinţa creşterii nivelului salariului mediu net, fiind depăşit de Giurgiu, Prahova şi Argeş.

Vom avea 52.600 de salariaţi

Nici în ceea ce priveşte numărul de salariaţi , previziunile făcute de Comisia Naţională de Prognoză pentru Teleorman, nu sunt mai optimiste. Ultimul buletin statistic arată că în judeţ sunt aproximativ 48.700 de salariaţi. Numărul acestora va creşte pe parcursul anului până la 51.700, după cum prognozează Comisia. Până în 2014, numărul salariaţilor va creşte cu peste1000 de persoane, ajungând la aproximativ 52.600 de persoane. Cifra este mai mică decât numărul de salariaţi pe care îl avea judeţul în 2007-56.900 . Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Statistică Teleorman, prognoza făcută de Comisia Naţională de Prognoză a ţinut cont de alţi factori, decât statisticile lunare făcute de specialiştii DJS Teleorman ." Noi lucrăm cu date din trecut, ei se ocupă cu prognoze, nu folosesc datele din buletinele noastre. Nu pot să mă pronunţ cât de reală este", ne-a spus Gelu Mortasipu, directorul DJS Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite