Romii din teleorman şi-au sărbătorit ziua în capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 400 de romi din tot judeţul au pornit în această dimineaţă spre Bucureşti pentru a lua parte la spectacolul organizat de Uniunea Naţională a Comunităţii Romilor pentru a marca Ziua Internaţională a Romilor

„Invitaţia domnului Florin Motoi, preşedintele UNCR ne bucură foarte mult. Noi, cei din Teleorman nu am fost băgaţi în seamă până anul acesta. Este prima deplasare de acest gen pe care o facem. În anii trecuţi am organizat câte ceva în Alexandria, cu sprijinul primăriei. Am făcut câte un mic spectacol cu dansuri tradiţionale şi am împărţit cadouri în câteva şcoli.", a spus Alexandra Virgiliu (Toby), consilierul pe probleme de romi în cadrul Primăriei Alexandria.

Transportul şi consumaţia, asigurate de UNCR

Cei care au plecat la eveniment s-au arătat extrem de bucuroşi că îşi vor serba ziua cu fast. „Este o bucurie mare pentru noi că putem participa la eveniment, pentru a ne serba ziua aşa cum se cuvine. Este petru prima oară când plecăm undeva de ziua noastră şi cred că o să fie o rganizare frumoasă şi o să ne distrăm. Îi suntem recunoscători domnului Toby care este mereu alături de noi şi ne susţine", a spus Eugen Stan, un alexăndrean de 24 de ani. O altă tânără spune că a aşteptat cu nerăbdare evenimentul. „Abia aştept să ajungem acolo. Sunt foarte bucuroasă, nu am dormit toată noaptea. Sunt sigură că ne vom distra foarte bine. Am auzit că va cânta Viorica din Clejani şi va fi şi un foc de artificii", a spus Izabela Macicaş, o adolescentă de 14 ani.
Romii care au plecat astăzi în capitală, au beneficiat de transport şi consumaţie gratuită. „UNCR ne-a trimis mai multe autobuze. Am întocmit o listă a participanţilor, iar cei înscrişi vor primi câte un bon de consumaţie în valoare de 50 de lei", a mai spun consilierul romilor.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite