Raluca Diaconu este Alicia Keys de Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă de când era la grădiniţă, iar după ce s-a înscris la o clasă specială de muzică a început să obţină rezultate bune la mai multe concursuri.

Raluca iubeşte muzica de când era mică, la vârsta de trei ani ea fiind foarte pasionată de muzica country care se difuza pe un post de televiziune dedicat acestui gen. A crescut ascultând muzică country şi Shania Twain. Încă din perioada grădinţei a început să cânte, apoi în şcoala generală s-a înscris la o clasă specială de muzică. „Când eram mică ascultam muzică conuntry la televizor şi toate melodiile cântate de Shania Twain. La grădiniţă cântam la toate evenimentele. Doamna educatoare mă punea tot timpul să cânt, iar după terminarea şcolii primare, părinţii m-au înscris la o clasă specială de muzică", povesteşte Raluca.

Cântă la balurile bobocilor

După o perioadă a început să participe şi la diferite concursuri, atât individuale cât şi cu corul. „În clasa a şasea am participat cu corul la un concurs naţional unde am luat locul întâi, iar un an mai târziu am participat individual la un festival naţional care s-a ţinut langă Oradea. Nu am câştigat un premiu, dar a fost o experienţă care m-a ajutat foarte mult şi am avut ocazia să cânt alături de copii foarte talentaţi din toată ţara", mai spune Raluca. Ea a mai participat la numeroase concursuri şi festivaluri interjudeţene.
La liceu nu a mai mers la o clasă de muzică, însă nu a renunţat la pasiunea ei pentru cântat, fiind prezentă pe scenă în cadrul tuturor balurilor şi evenimentelor organizate de liceul ei. „Îmi place foarte mult să cânt. La baluri am interpretat cel mai mult melodii din repertoriul Aliciei Keys, care este una dintre solistele mele favorite în acest moment", spune Raluca. Ea cântă şi la pian, iar dacă este cazul, la un eveniment îşi poate pregăti singură acompaniamentul. „La balul din acest an am cântat şi vocal şi la pian. Am repetat cu o lună înainte de eveniment, pentru că mi-am făcut singură şi acompaniamentul, la pian", explică solista. În afară de muzică, Raluca iubeşte foarte mult şi dansul, pe care îl studiază la Scoala de arte. „Îmi place foarte mult şi să dansez. De trei ani fac dansuri de societate şi nu aş vrea să renunţ", mai spune ea

Este olimpică la engleză

Raluca este o elevă foarte talentată, care reuşeşte, pe lângă rezultatele bune obţinute în materie de cântat, să fie premiantă la şcoală şi chiar olimpică la engleză şi geografie. „Am participat în fiecare an la olimpiadele de engleză şi geografie. Nu am ajuns la faza naţională însă am obţinut note mari la fazele judeţene. Îmi place foarte mult engleza", mai spune eleva.

Profil
Născut: 2 octombrie 1993, Alexandria
Studii: Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Al. D. Ghica" din Alexandria
Familie: are o soră mai mică

Ce-i place
„Îmi place să merg la şcolaă, îmi place să comunic, să îmi fac prieteni. Îmi mai place foarte mult să călătoresc şi să dansez", spune Raluca

Ce nu-i place
„Nu-mi place nedreptatea. Urăsc să fiu minţită şi nu îmi plac oamenii prefăcuţi, care nu au curajul să spună în faţă ceea ce gândesc. Nu îmi place nici bârfa, o urăsc", mai spune ea.

Întrebări şi răspunsuri
-Ce vrei să faci după terminarea liceului?
După liceu aş vrea să intru la medicină. Aş vrea să devin medic stomatolog şi asta pentru că nu cred că aş putea să lucrez într-un spital.

-Vrei să renunţi la muzică?
Nu voi renunţa niciodată la muzica, doar că vreau să îmi fac o meserie de bază, pentru că în muzică e destul de greu să reuşeşti. Dacă vreodată hobby-ul meu se va concretiza în altceva, rămâne de văzut.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite