Preotul de suflet al buzeştenilor se autodenunţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul de suflet al cetăţenilor din Buzescu, Dragoş Ivănescu, transferat la biserica din satul Găvăneşti a înregistrat ieri la Episcopie un autodenunţ.Înalţii Prelaţi ai Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului susţin că memoriul nu are temei în cadrul bisericii ortodoxe române.

Scandalul de la Biserica „Sf. Voievozi" din comuna Buzescu se pare că nu se mai termină. Enoriaşii buzeşteni s-au răsculat după ce preotul lor de suflet, Dragoş Ivănescu a fost mutat la biserica din satul Găvăneşti. Aceştia au adus acuzaţii grave la adresa celorlalţi doi preoţi, fraţii Ciprian şi Dan Moşu. Oamenii au depus la Episcopie un dosar stufos în care prezintă mărturiile sătenilor, care susţin că au plătit mai mult decât este înscris pe chitanţele oferite de preoţi, pentru diferite slujbe, oficiate de ei la diferite evenimente. Acelaşi dosar a fost şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman. În prezent, cazul este cercetat de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Teleorman.

Autodenunţul, o premieră pentru Teleorman

Între timp, pentru că este în asentimentul oamenilor care îl iubesc, preotul Dragoş Ivănescu şochează opinia publică, depunând la Episcopie ieri, o adresă prin care se autodenunţă şi îi reclamă pe cei doi fraţi Moşu. „Subsemnatul Ivănescu Dragoş, preot paroh la parohia „Sf. Ap. Petru şi Pavel" din satul Găvăneşti, comuna Vităneşti, judeţul Teleorman, mă autodenunţ şi, în acelaşi timp, reclam faptul că am oficiat (pe data de 25.09.2010), împreună cu preotul Paroh Moşu Ciprian şi preotul II Moşu Dan (ambii fraţi fiind colegi cu mine la acea vreme la parohia „Sf. Voievozi", din comuna Buzescu, judeţul Teleorman) cununia religioasă dintre numiţii N. Miti-Victor şi G. Alina-Simona, domiciliaţi în comuna Buzescu", se arată în adresa depusă la Episcopie. Preotul Ivănescu susţine că cele două persoane, de altfel buni creştini mai fuseseră căsătoriţi fiecare în parte, atât civil, cât şi religios, fiind divorţaţi numai de instanţele civile. Tot din declaraţiile acestuia reiese că persoanele respective aveau nevoie de binecuvântarea Episcopului pentru a doua cununie, iar pentru fapta lor, preoţii trebuie „pedepsiţi" cu transferul.

„Articolul nu este valabil la noi"

Autodenunţul preotului Ivănescu este o premieră pentru Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, acest lucru nemai fiind întâlnit până acum. Contactat de reporterii ADS, PS Galaction Stângă susţine că biserica ortodoxă română nu se ghidează după aceste reguli. „Articolul la care face referire este valabil în Europa Occidentală, iar la noi nu este valabil. Noi avem alte reguli aici. Preotul Ivănescu caută tot timpul să inventeze motive pentru a menţine scandalul. Acesta va fi şi răspunsul nostru la adresa depusă", a declarat Preasfinţitul. Întrebat dacă preotul Ivănescu va fi sancţionat în vrun fel pentru toate aceste acuze, PS-ul a spus că nu se va întâmpla acest lucru.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite