Pianul, la mare căutare la şcoala de arte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala de arte şi meserii tradiţionale pune la dispoziţia celor interesaţi, cinci noi specializări pentru anul şcoalar 2010-2011. Acestea sunt cursuri de teatru, artă culinară, ţesături şi cusături populare, ceramică şi sculptură.

         Înscrierile au început de la 1 septembrie, iar între 15 şi 30 septembrie vor fi organizate la sediul şcolii din strada Ion Creangă numărul 52-54, concursuri de selecţie în care cei înscrişi vor fi testaţi pentru a stabili dacă au aptitudinile necesare urmării cursului pentru care au optat. „De exemplu, pentru un instrument muzical, copilul este testat dacă are ureche muzicală. Profesorul va reda câteva note la instrumetul ales, pe care elevul va trebui să le redea" a spus Iuliana Cârnaru, purtătorul de cuvânt al şcolii de artă. Cercurile pentru care se va organiza selecţie, sunt: pian, orgă, vioară, chitară, percuţie, instrumente de suflat, canto, pictură şi dansuri de societate. Până în prezent, la cercurile noi nu s-a înscris încă nimeni, tot cursurile obişnuite fiind cele mai solicitate

         Cursul de pian este cel mai căutat

 Şi în acest an, cel mai căutat curs este acela de pian, urmat de cursurile de dansuri de societate, pictură şi canto.Până în prezent, la cursul de pian erau deja înscrişi 30 de elevi. Elevii care ajung la performanţă participă la concursuri naţionale organizate între şcolile de artă din ţară. „Anul acesta, şcoala noastră a participat cu şase elevi la un concurs naţional de pian organizat la Brăila. Doi dintre ei au obţinut premiul întâi, alţi doi au obţinut premiul doi şi ultimii doi au luat locul trei" a spus Iuliana Cârnaru

        Şcoala de folclor

   În cadrul Şcolii de arte şi meserii tradiţionale se încearcă înfiinţarea unei şcoli de folclor, pentru copiii cu înclinaţii către acest gen de muzică, însă, până în prezent s-au înscris doar patru copii. Doi dintre ei au optat pentru cercul de solişti vocali, iar ceilalţi doi pentru solişti instrumentişti. Înfiinţarea acestei şcoli a fost una dintre dorinţele regretatului interpret de muzică populară, Liviu Vasilică.
         Părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la unul dintre cursurile puse la dispoziţie de Şcoala de arte , trebuie să achite o taxă de înscriere de 20 lei. Taxa anuală pentru toate cursurile este de 200 lei, cu excepţia celui de dansuri de societate care costă 300 de lei. „Programul se stabileşte în funcţie de timpul liber al cursantului. Se face o oră de practică pe săptămână pentru un instrument muzical,cu fiecare elev în parte. Pe lângă ora săptămânală de practică se mai face şi o oră de teorie" a mai spus purtătorul de cuvânt.
         Durata unui curs este de trei ani, cu excepţia celui de pian, care durează cinci ani. Vârsta celor care se înscriu la Şcoala de arte şi meserii variază între şapte şi nouăsprezece ani dar se pot înscrie şi persoane cu vârstă mai înaintată care doresc să obţină un atestat.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite