Peste 100 de alexăndreni la bursa locurilor de muncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii din Alexandria s-au înghesuit azi-dimineaţă la sediul AJOFM din Alexandria pentru a-şi găsi un loc de muncă.Doar 15 angajatori din tot judeţul s-au prezentat la sediile instituţiei din teritoriu pentru a-şi prezenta oferta.

La sediile Agenţiei Judeţete pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Alexandria, Turnu Măgurele şi Roşiorii de Vede s-a organizat astăzi bursa locurilor de muncă. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman au fost invitaţi să participe la bursă 140 de firme. Angajaţii instituţiei au transmis invitaţii agenţilor economici din judeţ prin poştă, e-mail, dar şi verbal. „Dintre agenţii economici pe care i-am invitat, 33 au depus situaţia locurilor de muncă vacante, iar 15 sunt prezenţi la bursă. La nivelul judeţului Teleorman, avem în acest moment 168 de locuri de muncă vacante, dintre acestea 27 fiind pentru persoane cu studii superioare, în domenii precum servicii, construcţii civile, industrial etc", ne-a spus Iuliana Bădica, purtător de cuvânt al AJOFM Teleorman.

Persoanele trecute de prima tinereţe nu sunt acceptate

Faţă de luna trecută, numărul persoanelor venită să îşi caute loc de muncă a fost aproape dublu. La bursa locurilor de muncă organizată la sediul AJOFM din Alexandria s-au prezentat azi-dimineaţă aproximativ 100 de alexăndreni. „E greu al vârsta mea să mai îmi găsesc un loc de muncă. Tocmai am terminat şomajul şi din 21 aprilie am depus foarte multe CV-uri, dar nici măcar nu m-au chemat la interviu. Şi astăzi, cam peste tot mi-au zis că au angajat. Pe noi care suntem în pragul pensionării nu mai vor să ne agajeze. Acum îmi caut un loc de muncă în orice domeniu, consider că la vârsta mea pot face multe", ne-a spus Verginica Agapie, o alexăndreancă de 53 de ani.

Salarii de la minim pe economie până la 1500 de lei


Cei şase-şapte angajatori care veniseră astăzi la bursa organizată în Alexandria căutau muncitori cu studii superioare, calificaţi şi necalificaţi. Germino SRL avea scoase două posturi, unul de inginer şi un loc pentru muncitor necalificat. „Pentru postul de inginer, care este de fapt post pentru protecţia muncii nu este obligatorie experineţa, pot veni şi tineri absolveţi, pentru că noi trimitem oamenii la pregătire. Singura cerinţă specială este ca persoana să cunoască foarte bine limba engleză. Salariul este negociabil şi porneşte de la 1500 de lei", ne-a spus Lizuca Enache, inginer la SC Germino SRL. Pentru muncitori necalificaţi, firma oferea un salariu minim pe economie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite