Parcare plină de gropi, în carierul PECO, recent renovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea plină de gropi din zona pieţei Peco
Parcarea plină de gropi din zona pieţei Peco

Alexăndrenii din zona PECO sunt nemulţumiţi de faptul că parcarea din spatele supermarketului Nord este plină de gropi. Oamenii se plâng de faptul că în lucrările de modernizare prin care a trecut recent zona Peco, parcarea lor nu a fost inclusă.

Cartierul Peco a fost renovat de curând, toate străzile fiind asfaltate, au fost construite alei şi amenajate noi spaţii verzi. Toate bune şi frumoase, numai că municipalitatea a omis să repare şi parcarea din spatele supermarket-ului Nord, din zona Pieţei. Oamenii sunt nemulţumiţi că spaţiul a rămas în continuare plin de gropi şi hârtoape. O parte din gropi au mai fost astupate anul acesta cu nisip sau balast, dar lucrarea nu a rezistat. Locuitori din această zonă sunt nemulţumiţi de acest lucru şi nu înţeleg de ce au fost lăsaţi la o parte. „Eu locuiesc aici din 1975, când s-a dat blocul în folosinţă. În parcare a fost turnată iniţial o platformă de beton, care în timp s-a distrus. Cred că de 15 ani nu s-a mai făcut nimic. Mai vin din când în când şi aduc câte un camion de nisip sau griblură, dar nu rezistă mult. Traficul e intens, vin tot timpul maşini cu marfă care aprovizionează supermarketul Nord şi piaţa şi de aceea se formează gropi. În plus, praful care se formează vara ne invadează casele, iar acum ne pregătim de nămoale", a spus Ioan Dicu, de 70 de ani, un locuitor din zonă.
Un alt alexăndrean, venit să facă piaţa, se plânge că zona e un dezastru şi pare ruptă din alt film decât restul cartierului recent modernizat. „Aici zici că suntem în lumea a treia. S-a modernizat tot cartierul în afară de această parcare, care este foarte aglomerată. Vin tot timpul maşini de marfă dar şi oameni din tot judeţul care au treabă la instituţiile din zonă. Nu se poate aşa ceva. Ne rupem şi maşinile şi picioarele aici. Oare, primăria chiar nu a văzut zona asta?, „ se întreabă George Mincu de 57 de ani, locatar al cartierului Peco.
Supărarea oamenilor a explodat în momentul în care primarul Victor Drăguşin a afirmat că a terminat modernizarea cartierului Peco . „ L-am auzit pe primar spunând că a terminat zona Peco. Cum adică? Parcarea asta este groaznică, nu s-a făcut nimic. „mai spune Ioan Dicu.


Primăria promite modernizarea parcării, anul viitor

Sesizat de reporterii ADS Alexandria în legătură cu nemulţumirile locatarilor din zona Peco , primarul Victor Drăguşin le-a promis oamenilor că municipalitatea va trece şi la repararea parcării. „Zona la care se face referire în sesizarea primita de dumneavoastra la redacţie nu a fost finalizata. În aceasta perioada se lucreaza la fundamentarea listei de investitii pentru anul 2011. În proiectul acestei liste este inclusă si parcarea la care fac locatarii referire" a declarat edilul-şef pentru Adevărul de Seară Alexandria. După răspunsul primarului, locatarii zonei, Peco, vor avea o parcare reabilitată, în 2011.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite