Numai 12 fermieri vor beneficia de bani prin Măsura 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sesiunea de depunere a proiectelor de finanţare prin Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri", s-a încheiat astăzi. Proiectele tinerilor până în 40 de ani care vor deveni şefi de exploataţie au putut fi depuse până astăzi la Oficiul Judeţean Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

         12 tineri fermieri teleormăneni vor beneficia de fonduri nerambursabile prin măsura 112. Aceştia urmează să primească între 14000 şi 25000 de euro, bani pe care trebuie să-i investească în producţia respectivă. Principala cauză pentru numărul mic al beneficiarilor o reprezintă cerinţele măsurii. „Cerinţele măsurii sunt din ce în ce mai restrictive. Este greu să îndeplineşti toate criteriile. Un alt motiv ar mai fi şi faptul că doritorii nu au pregătirea profesională necesară. Oamenii vin, sunt interesaţi, dar nu îndeplinesc condiţiile care se impun", a explicat Constanţa Alboi, purtătorul de cuvânt al Camerei Agricole Judeţene, instituţia care a realizat proiectele.
         Alexandru Târnăcop este unul dintre beneficiarii Măsurii 112. Are 27 de ani şi este din comuna Crângu. Pasiunea lui este apicultura, având aproximativ 200 de stupi. „Îmi plac foarte mult albinele. Bunicul meu s-a ocupat de stupi până acum şi eu vreau să duc această meserie mai departe. Am hotărât să mă extind, dar pentru asta este nevoie de bani. De aceea m-am gândit să fac un proiect pe Măsura 112 <<Instalarea tinerilor fermieri>>.  Am reuşit, dar a fost foarte greu să îndeplinesc toate criteriile. Este foarte mult de umblat" a spus Alexandru. El urmează să primească 25000 de euro, bani pe care îi va folosi să îşi extindă stupina, să crească numărul de familii de albine şi să îşi doteze stupina cu echipament modern pentru extragerea mierii. Acum, Alexandru se loveşte de altă problemă, cea a spaţiului unde va trebui să îşi mute stupina, care trebuie să fie în afara localităţii. „Am probleme cu obţinerea autorizaţiei de la primărie. Este foarte multă birocraţie" a mai spus Alexandru

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite