Noaptea Muzeelor la Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul JudeţeanTeleorman organizează sâmbătă seara o serie de activităţi pentru a marca Noaptea Muzeelor. Alexăndrenii şi nu numai sunt aşteptaţi la cea de-a VII-a ediţie a acestei manifestări pentru a petrece „O noapte de tradiţii populare la muzeu"

Instituţia muzeală din Alexandria organizează şi în acest an o serie de manifestări cultural-artistice dedicate Nopţii Muzeelor. La activitatea care va începe după ora 17.00 şi se va întinde până după miezul nopţii, pot participa persoane de orice vârstă din tot judeţul, accesul fiind gratuit. „În fiecare an am avut foarte mulţi vizitatori. Ne aşteptăm ca şi la această ediţie, numărul celor care ne vor trece pragul, să depăşească 300 de persoane. Pentru cei mici, secţiile de etnografie şi restaurare hârtie din cadrul muzeului vor organiza ateliere de confecţionat păpuşi din aţă şi hârtie şi de desen", a spus Corina Iordan, purtatorul de cuvânt al Muzeului Judeţean.

Expoziţii şi spectacol de muzică populară

Iubitorii de expoziţii şi colecţii vor avea sâmbătă seara, acces gratuit la cele trei expoziţii permanente precum şi la patru expoziţii temporare, găzduite de muzeu. Organizatorii s-au gândit şi la cei care iubesc dansul şi muzica populară. „Iubitorii de muzică şi dans popular sunt aşteptaţi în spaţiul special amenajat din curtea muzeului la un spectacol din care nu vor lipsi recitalurile de muzică vocală şi instrumentală populară, dansurile tradiţionale de la sat precum şi şezătorile, lumea proverbelor, momente de teatru - dramatizări ale unor opere literare ce au în centrul atenţiei oamenii şi întâmplările din lumea satului românesc", a mai spus purtătorul de cuvânt al muzeului. Protagoniştii spectacolului vor fi elevii cercului de teatru de la Palatul Copiilor din Alexandria, elevii de la Şcoala „Ştefan cel Mare" din Alexandria, preşcolarii de la Grădiniţele „Ion Creangă" şi numărul 6, Ansamblul „Mugurel de fluier" Merişani, Ansamblul de Dansuri populare „Muguraş de Teleorman" din cadrul Asociaţiei Cultural-Artistice „Liviu Vasilică", Formaţia Vocal Instrumentală „Ciuleandra" de la Şcoala nr. 7 Alexandruia, Grupul Vocal Cameral „Armonia" din Alexandria, rapsodul popular Puiu Simion şi Aurel Mihalache de la Şcoala Populară de Artă. Toţi participanţii vor primi diplome de participare.

Gogoşi tradiţionale pentru participanţii la eveniment

Pe lângă momentele artistice de care vor beneficia participanţii, aceştia vor primi şi produse tradiţionale. „Pentru ca seara petrecută la muzeu să ne amintească pe deplin de lumea satului, membrele Sindicatului Pensionarilor Teleorman vor pregăti, pentru toţi participanţii la eveniment, gogoşi, aşa cum pregătesc gospodinele de la ţară, iar sponsorii ediţiei din acest an a nopţii muzeelor, vor expune şi vor pune la dispoziţia tuturor celor care vor trece pragul muzeului produse tradiţionale româneşti", a mai spus Corina Iordan.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite