Mucenicii, sărbătoriţi la GST Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Şcolar Tehnic Alexandria a organizat astăzi în colaborare cu Muzeul Judeţean Teleorman un eveniment care a marcat sărăbătoarea celor 40 de mucenici.

Gazedele manifestării au fost elevii şi profesorii liceului, iar muzeofgrafii Luminiţa Gheorghe şi Claudiu Olaru au vorbit despre semnificaţia religioasă şi populară a zilei de 9 martie, precum şi de obiceiurile şi tradiţiile legate de această zi. Deasemenea, un grup de elevi de la clasa a IX-a a prezentat obiceiurile de mucenici, dar şi numele celor 40 de mucenici, în urma unei documentări realizate chiar de ei. „Am organizat acest eveniment pentru a marca o sărbătoare atât cu caracter religios cât şi istoric. Am vrut să readucem în memoria celor prezenţi şi în special a elevilor, că în calendarul creştin-ortodox există şi sărbători cărora nu le acordăm aceeaşi importanţă ca altor sărbători pe care le onorăm cu fast", a spus Emilian Vrăjitoarea, directorul Grupului Şcolar Tehnic Alexandria.
Elevii de la clasa a XII-a A au pregătit o prezentare de produse tradiţionale-mucenici, pe care le-au preparat în laboratorul de gastronomie. În încheierea evenimentului, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să deguste bunătăţile preparate de elevi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite