Miruna Teodora Pătru vrea să ajungă actriţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţa urmează cursuri de teatru de la şase ani pentru a-şi îndeplini visul de a deveni actriţă. În plus, scrie poezii şi texte pe care apoi le pune în scenă

Miruna a început să vină la cursul de teatru în urmă cu patru ani. Prima dată venise la cercul de desen dar s-a mutat la teatru. „Eu la început am venit la cercul de desen. Am intrat şi la teatru să văd cum e şi m-a fascinat totul, decorul, costumele. Am fost de multe ori la teatru cu părinţii mei, încă de când aveam cinci ani. Îmi amintesc şi acum prima piesă de teatru pe care am văzut-o, <<Cei trei purceluşi>> Atunci m-am decis că vreau să fiu actriţă. Acum vin la cursuri o dată pe săptămână, iar când avem spectacol, vin şi de două-trei ori", spune Miruna.
Încă dinainte de a începe să vină la cursurile de teatru, Miruna a început să exerseze acasă. „Când sunt acasă, exersez cu sora mea. Improvizăm costume, ne îmbrăcăm în fuste lungi, ne fardăm, decorăm camera şi facem spectacole. Am învăţat foarte multe de când vin la cerc. Cel mai mult îmi place să joc roluri pozitive, de prinţesă sau sirenă. Nu vreau să joc personaje rele.", mai spune fetiţa. În urmă cu un an, Miruna a scris alături de o colegă şi un text, pe care mai apoi l-au pus în scenă. „Am scris textul împreună cu prietena mea. Se numea <<Mai vine iepuraşul>> şi l-am pus în scenă la Serbarea iepuraşului, pe care am organizat-o aici la Palatul Copiilor" mai spune Miruna.

Scrie poezii de la 8 ani


Pe lână teatru, Miruna este pasionată şi de poezie. Ea a început să scrie versuri în urmă cu doi ani. A participat cu creaţiile ei la concursurile de poezie „Ce dragă-mi eşti tu mamă" de la Giurgiu, unde a obţinut locul I şi la „Festivalul artelor" de la Craiova unde a obţinut tot locul întâi la categoria ei de vârstă. „Am scris prima poezie în clasa a doua. La început le compuneam ca pe cântece pentru că îmi era mai uşor să le ţin minte. Am trimis poezii şi la concursuri şi sunt foarte fericită că am luat locul întâi", spune bucuroasă micuţa.

Pasionată de Caragiale


Printre piesele favorite de teatru ale Mirunei, pe primul loc se află cele ale lui Caragiale. „Îmi place să joc în toate scenetele de Caragiale. Sunt favoritele mele. Cel mai mult îmi place <<Bubico>>, <<Vizită>> şi<< D-l Goe>>. Îmi plac foarte mult rolurile principale" spune micuţa.
Profesoara de teatreu a Mirunei este încrezătoare în talentul fetei. „Miruna este perseverentă, consecventă, serioasă cu ea şi cu cei din jur. Nu lipseşte de la nicun curs. Cred că dacă s-ar ocupa şi mai mult de teatru, ar avea toate şansele să ajungă actriţă, poate şi dramaturg, pentru că are talent şi la scris. Este inventivă şi are foarte multă imaginaţie", spune Mihaela Dobre, profesoara Mirunei.

Profil
Născută: 21 decembrie 2000, Alexandria
Ocupaţie: elevă în clasa a IV-a la Şcoala „Ştefan cel Mare" Alexandria
Familie: are o soră mai mică

Ce-i place
„Îmi place foarte mult îngheţata şi merele. Îmi mai place culoarea albastru, matematica, sclipiciul şi când am timp, să mă joc la calculator", spune Miruna.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să fac poze, nu-mi plac pisicile şi nu suport culoarea roşie. Nu-mi place nici să mă cert cu cea mai bună prietenă a mea", mai spune fetiţa

Ce vrei să devii când vei fi mare?
„În primul rând, visul meu este să devin actriţă. Pe locul doi, mi-ar plăcea să devin şi cântăreaţă".

Ce personaj ţi-ar plăcea să fi, dintre cele pe care le joci?
„Mi-ar plăcea să fiu un elf, pentru că sunt micuţi şi au urechi lungi. Şi mica sirenă mi-ar plăcea să fiu pentru că înoată şi are un păr lung superb. Şi mie îmi place să înot"

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite