Mihai Tănase a cântat cu orchestra radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai este membru al Ansamblului Burnasul şi a reuşit să câştige premii importante la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale

Mihai iubeşte cântecul popular de mic copil, Liviu Vasilică fiind interpretul său favorit, dar şi un model în cariera pe care şi-a ales-o. „Liviu Vasilică este idolul meu. Mie îmi place să cânt de când eram la şcoală. Abia în 2005 am venit la ansamblul Burnasul pentru a mă înscrie. Am susţinut o probă, iar cei care m-au ascultat au fost încântaţi. Melodiile pe care le-am cântat au fost din repertoriul lui Liviu Vasilică", povesteşte solistul.
În toamna anului 2005 Mihai Tănase a participat şi la primul festival de muzică populară, care se numea „Liviu Vasilică" şi a reuşit să obţină trofeul festivalului. O altă reuşită a solistului a fost la festivalul „Ion Albeşteanu" de la Slobozia. „Am reuşit să obţin premiul de popularitate care a constat într-o colaborare cu orchestra radio. Mi-au selectat patru melodii, pe care le-am înregistrat apoi cu orchestra. Acestea pot fi ascultate la Radio Antena Satelor", spune Mihai Tănase.

Duce tradiţia românească în alte ţări


Un alt festival la care Mihai a reuşit să obţină un rezultat bun, a fost la „Cântece de dragoste de-a lungul Dunării", de la Brăila. „Acesta a fost un festival internaţional, unde am prezentat melodiile şi obiceiurile noastre în faţa altor ţări de pe malul Dunării. Am reuşit să obţin o menţiune", mai spune solistul.
Pe lângă reuşitele sale personale, Mihai a obţinut numeroase premii şi cu ansamblul Burnasul, din care face parte. A participat la mai multe festivaluri în afara ţării. Mihai a avut ocazia, de-a lungul să cânte pe aceeaşi scenă cu nume mari ale folclorului românesc.


Profil
Născut: 9 august 1981, Siliştea Gumeşti
Studii: Liceul Agricol „Anghel Saligni" din Roşiorii de Vede
Ocupaţie: solist vocal
Familie: nu este căsătorit

Ce-i place
„Îmi plac oamenii corecţi, muzica şi deplasările prin ţară. Îmi plac foarte mult plimbările prin natură şi profit de orice ocazie pentru a face acest lucru", spune Mihai.
Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii plini de ei, mândri, care cred că au totul. Pentru ei, cei din jur nu contează" , mai spune solistul

Întrebări şi răspunsuri
-Ce planuri de viitor ai?
Intenţionez să scot un CD. Nu ştiu însă când voi reuşi acest lucru. Este foarte costisitor şi necesită foarte multă muncă.
-Apariţii televizate ai avut?
Da. Am apărut la emisiunea „O dată-n viaţă" de pe TVR1 şi la un alt festival internaţional, care s-a ţinut în Cişmigiu şi a fost televizat.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite