Mihaela Mocanu îi învaţă pe copii să picteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela este pasionată de pictură de când era copil. A urmat un liceu de artă din Bucureşti, iar în prezent este preşedinta asociaţiei cultural-artistice şi educative "Art Libre".

         A început să picteze din şcoala generală. Datorită pasiunii pentru această artă a decis să urmeze un liceu de profil. "La admiterea în liceu am concurat cu elevi care erau la şcoala de artă din clasa a cincea. Eu nu urmasem o şcoală de profil dar am reuşit totuşi să ma ridic la nivelul lor şi am fost admisă", spune pictoriţa. Deşi este pasionată de artă, după terminarea liceului nu a mai continuat studiile în domeniu, nici măcar nu a mai pictat. "Pasiunea pentru pictură a reînviat însă anul trecut, iar acum încerc să-mi aduc aminte ce am învăţat în liceu. Păcat că în Alexandria nu există o facultate de artă. Cu siguranţă aş fi urmat-o", spune Mihaela.
        Ea pictează în special uleiuri, într-un stil anume, foarte colorat. "Îmi place foarte mult să pictez flori, peisaje, în funcţie de inspiraţie şi de starea mea de spirit" mai spune Mihaela. De anul trecut, când a început să picteze şi până în prezent, a avut trei expoziţii, la Biblioteca Judeţeană, la Primărie şi la Casa de Cultură.
        Mai este pasionată şi de ceramică, dar nu a mai practicat meseria asta din liceu, deoarece procedeul arderii lutului este mult mai scump, motiv pentru care a ales pictura.

A înfiinţat o asociaţie cultural-artistică şi educativă

         Din această toamnă a înfiinţat asociaţia "Art Libre" în cadrul căreia vrea să reunească toţi artiştii din judeţul nostru şi nu numai, pentru a întreprinde diferite acţiuni activităţi, expoziţii şi tabere de creaţie. Ca şi primă activitate, pe ramura educativă a asociaţiei, a fost înfiinţarea unui centru after school, care şi-a început activitatea de luni, 13 septembrie. "Intenţionez ca de la 1 octombrie să deschid şi un atelier de creaţie plastică pentru toate vârstele, dar în special pentru copii. Acesta va funcţiona doar în weekend, în acelaşi spaţiu cu after-school-ul" spune Mihaela. Activitatea atelierului se va desfăşura pe grupe de vârstă, copiii fiind învăţaţi tehnici de pictură, desen, ceramică şi modelaj.

Vrea să înfiinţeze o galerie de artă

         "Văd tot timpul pe posturile locale că expoziţiile de artă se ţin pe holurile diverselor instituţii din judeţ. Nu există un loc special destinat unde să fie o expoziţie permanenţă. De aici idea de a înfiinţa o galerie de artă", spune Mihaela. În prezent este în discuţii cu administraţia locală în vederea obţinerii unui spaţiu adecvat pentru realizare obiectivului şi, bineînţeles, în căutare de sponsori. "Avem nevoie de voluntari şi de colaboratori. Fiind un ONG, avem nevoie şi de sponorizări pentru a ne atinge scopul. Mi-ar plăcea ca toţi oamenii din judeţ care vor şi au posibilităţi, să sprijine înfiiţarea acestei galerii" mai spune pictoriţa.

Profil
Născut: 31 august 1976
Studii: Liceul de Artă Plastică "Nicolae Tonitza din Bucureşti
Ocupaţie: pictor, preşedintele asociaţiei "Art Libre"
Familie: Căsătorită, are un baiat în clasa întâi

Ce-I place
Oamenii care se implică în realizarea lucrurilor bune şi folositoare comunităţii. Îi mai plac vacanţele, în special la mare

Ce nu-I place

Persoanele indiferente care nu sunt dispuse să ajute. Nu-I plac de asemenea oamenii monotoni şi nici cei care se plafonează, care nu ţintesc mai sus.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite