Mielul online, la jumătate de preţ decât cel din galantare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piaţa centrală din Alexandria, carnea de miel se vinde cu 22, 5 lei pe kilogram şi, deocamdată, alexăndrenii nu se înghesuie că cumpere.Varianta mult mai accesibilă rămâne mielul în viu, cumpărat on line sau direct de la sursă, cu preţul de 10 lei pe kilogram.

Hala de carne din piaţa centrală a devenit de azi-dimineaţă loc de pelerinaj pentru alexăndrenii care vor să aibă pe masa de Paşti, preparate tradiţionale din carne de miel. A fost prima zi în care, în galantare, a apărut carnea de miel, dar preţul afişat, de 22, 5 lei, i-a făcut pe cumpărători să se rezume doar la a privi şi constata. „ Mă tot învârt prin piaţă de o săptămână să văd în primul rând preţul. Eram curios cu cât se va vinde anul acesta ca să ştiu ce planuri îmi fac. Am văzut de dimineaţă 22, 5 lei pe kilogram şi mi-am luat gândul. Nu dau 50 de lei pe două kilograme de carne, nici să ştiu că mor de poftă", ne-a spus Sandu Oprea, un pensionar de 62 de ani. Preţul afişat azi-dimineaţă i-a ţinut departe pe cumpărători de carnea din vistrină. Cum cumpărătorii au fost mulţumiţi de ofertă, nici vânzătorii nu îşi fac mari speranţe în ceea ce priveşte vânzările. Comercianţii din hala de carne recunosc că nu se aşteaptă la profit şi tocmai de aceea nici nu s-au grăbit să aducă carnea de săptămâna trecută. Cei din supermarketurile din oraş nu au deocamdată la vânzare carne de miel, tocmai din acelaşi motiv: nu se aşteaptă la mari vânzări pentru că preţul va depăşi 20 de lei pe kilogram. La unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Alexandria, situat pe strada Libertăţii, carnea de miel, va ajunge pe la jumătatea acestei săptămâni. „ În două zile o să avem la vânzare. Deocamdată nu am adus",ne-a spus reprezentantul supermarket-ului.

Ofertă mult mai bogată pe internet

Dacă în hala de carne, alexăndrenii se uită la miel ca la exponatul lunii, cererea este mult mai mare on line sau direct de la sursă. Site-urile de anunţuri sunt pline de oferte de la crescători de oi din judeţ. Ciobanii vând anul acesta carnea de miel, în viu, on line cu 10 lei kilogramul şi nu se plâng de cereri. „ Băiatul meu m-a învăţat să pun anunţul, de-acum o săptămână. Am 100 de miei de vânzare, între 10 şi 30 de kilograme şi am arvunit peste un sfert dintre ei. Unii au sunat după anunţul de pe internet, alţii au venit la poartă. A mers bine , se vinde.", a concluzionat Simion Ţone, un crescător din Nenciuleşti.
Varianta mielului „ în viu" este preferată de majoritatea alexăndrenilor, datorită preţului, la jumătate decât carnea de miel din galantare. „ Am arvunit un miel de 12 kilograme cu 120 de lei. La magazin, pentru 12 kilograme dădeam peste 250 de lei", ne-a spus Viorel Stamate, un alexăndrean de 41 de ani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite