Maşina lui Mr. Bean, în Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Busuioc este deţinătorul unei maşini Mini Cooper, ediţie limitată care este unicat în RomâniaAutoturismul, care se aseamănă cu cel al celebrului actor de comedie britanic este fabricat în 1994 şi a fost adus din Germania în urmă cu doi ani

Posesorul autoturismului Mini Cooper din ediţia limitată de 1000 de exemplare, British Open Classic, spune că este un pasionat al maşinilor clasice şi că s-a îndrgostit de această maşină în Mexic unde este stabilit din 1999. „Mie îmi plac maşinile clasice. În Mexic mai am un Volkswagen New Beetle din 1978. De Mini m-am îndrăgostit acolo. În zona în care locuiesc eu, era un atelier mecanic. Într-o zi am văzut acolo 6-7 Mini-uri aliniate. Am mers la service, le-am analizat şi am vorbit cu mecanicii. Nu mai văzusem un Mini în realitate, până atunci. Le ştiam doar din reviste", a spus Dan Busuioc, posesorul autoturismului.


Din acel moment Dan Busuioc a decis că trebuie să îşi cumpere un astfel de autoturism, dar din cauza preţului ridicat cu care se comercializează acolo, a decis să îşi cumpere în România. „În Mexic, o astfel de maşină costă aproximativ 20.000 euro. În România am găsit-o la un preţ convenabil. A fost adusă din Germania cu 54.000 km la bord şi lovită în stânga-spate. Reparaţia aceea a fost singura intervenţie asupra maşinii. Are toate piesele originale, nu am schimbat nimic. În 2009 când am achiziţionat-o a fost primul Mini de acest fel înscris în România", mai spune proprietarul maşinii.

image

Consumă 5,6 litri la suta de kilometri

image

Maşina are un motor de 1.300 c.m.c., 64 de cai putere, o greutate de 700 kilograme şi consumă aproximativ 5,6 litri de benzină, la suta de kilometri. Cu toate astea, proprietareul spune că nu este o maşină de zi cu zi. „Nu se merită ca această maşină să fie utilizată ca maşină de zi cu zi. În primul rând din cauza drumurilor noastre. Întreţinerea costă foarte mult deoarece piesele trebuie aduse din Anglia. În plus,are nevoie de un tratament special. Spre exemplu, suspensia trebuie gresată periodic. Am mecanicul meu care se ocupă de acest lucru", explică proprietarul.

Atrage priviri la orice pas

Micuţul autoturism reuşeşte să atragă privirile trecătorilor de toate vârstele, oriunde s-ar afla.

image

Deţinătorul ei spune că a primit de foarte multe ori oferte pentru vânzarea maşinii dar o iubeşte foarte mult şi ne se pune problema vânzării. „Mi se întâmplă adesea să fiu oprit în trafic de oameni pentru a mă întreba tot felul de lucruri despre maşină. Am primit foarte multe oferte pentru a o vinde, dar nici nu mă gândesc la acest lucru. Când sunt în ţară îmi place să merg la diverse întâlniri cu posesorii mărcii, din toată ţara, iar când mă întorc în Mexic, maşina rămâne în garaj", mai spune Dan Busuioc

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite