Maria Bene, singurul broker din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează în domeniu de 14 ani, iar în cariera ei s-a ocupat de privatizarea tuturor firmelor mari din judeţ

Maria Bene şi-a început cariera lucrând ca şi contabil la o firmă din Roşiorii de Vede, perioadă despre care spune că nu a fost tocmai plăcută din cauza navetei zilnice. „Trebuia să merg zilnic la Roşiori. Era greu, dar m-am descurcat. În acest timp am făcut tot felul de cursuri şi specializări", spune Maria Bene.
Printre cursurile pe care le-a făcut se numără şi cel de brokeraj, care a devenit şi meseria ei de bază. „Am zis că e ceva nou, îmi plăcea cum sună şi mi s-a părut interesant. NU prea ştiam la vremea aceea ce e cu piaţa bursieră şi nu m-am gândit niciodată că asta avea să devină meseria mea. Am făcut specializările şi asta a fost", povesteşte doamna Maria.
S-a înfiinţat apoi în judeţ o Societate de Investiţie Financiară şi asta a fost debutul Mariei Bene în activitatea de brokeraj. „S-a înfiinţat acea societate şi am decis să merg la interviu. Eram printre puţinii care aveau cursurile de specializare şi am fost angajată pe loc. Am lucrat la acea firmă timp de doi ani, până s-a închis, apoi, prin 1999 m-am angajat la o altă firmă, din Bucureşti, sucursala Alexandria, unde lucrez şi astăzi", mai spune brokerul.

Este şi client al bursei de valori

Începutul activităţii de broker al doamnei Maria a coincis cu începerea privatizărilor din judeţ. „Eu mi-am început activitatea când au început privatizările în judeţ. Toate firmele mari, Rulmentul, IAICA, Electrotel, şi altele, s-au privatizat prin firma noastră. Ne-am ocupat inclusiv de toate certificatele de acţionar în cadrul programului de privatizare în masă", explică Maria Bene. Aceasta mai spune că în meseria ei trebuie să fii mereu informat despre toate evenimentele care influenţează bursa locală. „Pe lângă consultanţa pe care o oferim clientului şi a materialelelor pe care le punem la dispoziţie, treuie să fim şi foarte bine informaţi pentru a oferi date despre societăţile care îl interesează pe client. Trebuie să fiu tot timpul la curent cu evouţia piersei bursiere. În plus, pe lângă faptul că sunt angajată, joc şi eu la bursă", spune brokerul.
Maria Bene a fost singurul broker din judeţ la vremea când şi-a început activitatea şi chiar dacă de-a lungul timpului au mai apărut şi alţii, acum a rămas din nou singură. „Am început singură, apoi am avut şi alţi colegi. La un moment dat erau cinci firme în judeţ, dar încet încet au dispărut. De doi ani am rămas iar singură. A mai scăzut şi numărul clienţilor de când cu criza asta, dar în anii trecuţi veneau foarte mulţi oameni, stăteau la coadă", explică Maria Bene.

Profil
Născut: 2 iulie 1967, Trivalea-Moşteni, Teleorman
Studii: Facultatea de Contabilitate şi informatica de gestiune la Valahia Târgovişte
Master în Managementul serviciilor publice la Universitatea Valahia din Târgovişte
Ocupaţie: broker
Familie: căsătorită, un băiat de 18 ani

Ce-i place
„Îmi plac drumeţiile, îmi plac sărbătorile în familie şi îmi place foarte mult să merg la teatru. În ultimele cinci luni am fost de trei ori. Îmi mai place şi să dansez", spune Maria Bene

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care nu sunt punctuali şi care nu se ţin de cuvânt. Urăsc cearta. Nu-mi place să văd oameni care se ceartă şi nici să mă cert cu cineva", mai spune aceasta.

Întrebări şi răspunsuri

-Cum este să fii singurul broker din judeţ?
Este o meserie frumoasă, îmi place foarte mult ceea ce fac şi nu mi se pare deloc greu. În plus, acum avem şi clienţi care tranzacţionează online şi nu mai este aşa de multă aglomeraţie.

-Ce-i sfătuiţi pe cei care vor să joace la bursă?
Îi sfătuiesc să aibă încredere şi să nu fie reticenţi pentru că au foarte multe şanse să câştige.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite